Film

20. april 2015

Ny trailer til Josh Tranks “Fantastic Four”-reboot

Man kan kun håbe, at Josh Tranks kommende Fantastic Four-reboot, der i skrivende stund får dansk biografpremiere den 6. august, har mere at byde på end Tim Storys to fantastiske fadæser. For Fantastic Four (2005) og Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007) gjorde i sandhed intet godt for Stan Lees og Jack Kirbys superhelteteam, der debuterede på Marvel-scenen i 1961. Det er en franchise, der primært kender til modvind.

Den nye og alt, alt for lange trailer for Tranks film blev sluppet løs på nettet i går, og selvom der diskes op med interessante ting, så kan man også frygte, at filmen er blevet tilrettelagt efter et publikum, der ikke er synderligt interesserede i det oprindelige univers.

Hvis man vil slå ventetiden ihjel med en Fantastic Four-produktion, så skal den 2 sæsoner og 26 episoder lange animerede serie Fantastic Four (1994-1996) være anbefalet. I øvrigt har Fox allerede annonceret, at Josh Trank kommer til at instruere opfølgeren The Fantastic Four 2, der pt. er sat til at få biografpremiere i 2017. Nu får vi at se, om selskabet kommer på bedre tanker.

fantastic-four-poster-reboot

LÆS OGSÅ: Den første trailer til “Fantastic Four” er landet samt anmeldelsen af “Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer”Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.

 1. Den første FF-film var ikke specielt god. Men dog bedre castet, hvis vi ser bort fra den blonde latina Jessica Alba, som Sue Storm. Selvom jeg synes Kate Mara er virkelig sej, så er hun for stålsat som Sue. Men det kunne fungere. Men de øvrige… arggh. The Fantastic Flop.

  Bevares. Du behøver ikke lave en eksakt kopi af originalen, men prøv dog at respektere forlægget. Det gjorde de første film. De var bare jævnt kedelige.


 2. Kate Mara ser jeg som filmens primære plus på castlisten. Hun evner i det mindste at spille skuespil, hvilket man ikke kan sige om Jessica Alba, som jeg aldrig har haft den store fidus til. Jamie Bell er en dark horse, og Michael B. Jordan ser jeg, til andet er modbevist, som direkte fejlcastet.

  Et yderligere “måske plus” er manusforfatteren Simon Kinberg, der har leveret fint arbejde på Bryan Singers “X-Men: Days of Future Past” og Guy Ritchies “Sherlock Holmes” … han er dog også manusmanden bag film som Doug Limans “Mr. & Mrs. Smith” og selvsamme Limans “Jumper” … så her kan det gå begge veje. Måske gemmer Kinberg krudtet til Singers “X-Men: Apocalypse”? Vi får se!

  I min optik var der intet forsonende omkring 2005 og 2007-udgaverne, omend castet – som du skriver – passede bedre til tegneserieforlægget. Man kan frygte, hvilket jeg også gør, at Josh Tranks film er blevet bevidst skåret til et ungt publikum.

  At FOX forsøger at tvinge “Fantastic Four”-franchisen ned i young adult-kassen er en frygt, som castet er med til at bekræfte. Ikke mindst pga. Miles Teller, der tydeligvis er hentet til filmen pga. sin medvirken i Veronica Roth-filmatiseringerne “Divergent” (Neil Burger, 2014) og efterfølgeren “Insurgent” (Robert Schwentke, 2015). Det lugter en smule af “demografisk tilpasning” – desværre!

  Mvh
  Robert Johannes Rasmussen, F&KSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *