NYHED: 2x “IT” ude på Blu-ray og Ultra HD!

I 1986 skrev Stephen King den roman, der introducerede verden for klovnen Pennywise. Den 1200 sider lange murstensroman blev en øjeblikkelig bestseller, og i 1990 have Tommy Lee Wallaces todelte miniserie premiere. En miniserie, der blev modtaget med blandede anmeldelser.

King selv har udtalt, at hans forventninger til miniserien “was in the basement”, da man forsøgte at barbere 1200 romansider ned til 4 timer MED reklamer. Han blev dog positivt overrasket, da han så serien, og han var begejstret for, hvad Tommy Lee Wallace, der også skrev serien sammen med Lawrence D. Cohen, havde formået at gøre.

Miniserien har tidligere været ude på VHS, dvd og udkom også på ordinær Blu-ray for et par år siden. Nu har Warner Brothers, i forbindelse med at Andres Muschettis nye filmatisering bliver udgivet på dvd & Blu-ray, valgt at sende miniserien på markedet i en lækker steelbook, hvor Pennywises ansigt fylder hele coveret …  spooky! En dejlig udgave, der også indeholder et kommentarspor med blandt andre Tommy Lee Wallace , Tim Reid og John Ritter.

Siden har ikke kun romanen, men også miniserien, opnået fortjent kultstatus, og klovnen Pennywise har sat en skræk i livet på tusindvis og atter tusindvis af mennesker, der har læst bogen og set miniserien, hvor Tim Curry leverer en blændende præstation som klovnen med de sylespidse tænder. Især The Loosers Club og børneskuespillernes præstation skal fremhæves. Ensemblet, der udgør den tæt sammenvævede gruppe af venner, er eminent, og de spiller brillant. King har altid været ferm til coming of age-dramaer, og dette er noget af det bedste, han har skabt!

The Loosers Club anno 1990

Sidste år havde Andres Muschettis filmatisering premiere, og filmen er netop nu blevet udgivet på Ultra HD Blu-ray. Og den er – som man kunne forvente – en gåsehudsfremkaldende oplevelse. Men den er ikke kun uhyggelig, den er også uhyggelig smuk. Billedsiden er er sand fornøjelse, og filmen kommer virkelig til sin ret med Ultra HD-formatet.

Filmen, der er 138 minutter lang, fokuserer stringent på børnene, på The Loosers Club, og først næste år får vi den afrundende del, der giver os afslutningen på fortællingen om klovnen, der jo slet ikke er en klovn, når alt kommer til alt. Muschettis filmatisering er smuk, og den tager flot hånd om Kings i dag nyklassiske horror-fortælling. Det er dejligt at se, at horrorfilm igen – og i stigende grad – får biografpremiere.

The Loosers Club anno 2017

Hvis man fan af horror og Stephen King, så er der ingen tvivl: Både miniserien og den nye filmatisering skal være at finde hjemme på reolen. For, ja, optiske medier er vejen frem. Film har man stående. Og det gælder selvsagt også bøger, og hvis man ikke har læst Stephen Kings mastodont af en roman, så er det bare om at komme i gang. Og der er faktisk ingen undskyldning, for Politikens Forlag har netop genudgivet det digre værk på dansk. Så sæt i gang … nu!