NYHED: “Alien 6-film Collection” ude på Blu-ray

In space no one can hear you scream!

Det hele tog sin begyndelse i 1979, da Ridley Scott gav os mesterværket “Alien” … filmen, der i al sit kvælende mørke har sat en skræk i livet på filmseere i 38 år! Siden er der kommet fem film i den oprindelige serie, og Ridley Scott barsler med flere.

Med “Alien 6-film Collection” kan man tage på et kronologisk rumeventyr og (gen)opleve Nostromo, facehuggers og de aliens, der ikke vil noget godt!  Der er tale om en flot steelbook, der indeholder følgende film:

Alien (Ridley Scott, 1979)
Aliens (James Cameron, 1986)
Alien3 (David Fincher, 1992)
Alien: Resurrection (Jean-Pierre Jeunet, 1997)
Prometheus (Ridley Scott, 2012)
Alien: Covenant (Ridley Scott, 2017)

Boksen indeholder kun filmene, og man får således ikke det fyldige ekstramateriale, som eksempelvis gør en udgivelse som “Alien Anthology” interessant. Men hvis man kun er ude efter filmene, og ikke det uddybende ekstramateriale, så er dette en fin udgave at have stående.

De seks film i serien er stilistisk set hver især deres helt egne. Hvor den første fra 1979 er den film, der er tættest beslægtet med horrorgenren, dér bevæger Camerons udgave sig ind på actionfilmens område, Finchers take på universet er dystopisk og nihilistisk, og Jeunets gør brug af en helt særlig æstetik, der gør, at “Rescurrection” er den film, der skiller sig mest ud i serien.

Med “Prometheus” vendte Scott tilbage til universet med en filosofisk fabel om de aliens, vi lærte at kende i 1979, og med “Alien: Covenant” oplever vi for første gang siden 1979 igen den ægte horror i den franchise, der fortsætter i 2019, når Ridley Scott er klar med opfølgeren til “Alien: Covenant”.

Læs også:

Anmeldelse: Aliens – The Set Photographs
Anmeldelse: Alien the Archive: The Ultimate Guide to the Classic Movies
Anmeldelse: Alien (Ridley Scott, 1979)