Film

21. september 2017

Nyhed: “King Arthur: Legend of the Sword” ude på Blu-ray

Guy Ritchie yder med “King Arthur: Legend of the Sword” (2017) sit bidrag til myten om kong Arthur, Camelot og ridderne af det runde bord. Filmen er ude på Blu-ray fra Warner Bros.

Filmen er en oprindelseshistorie, der skildrer Arthurs (Charlie Hunnam) vej til den kongetrone, som er blevet ranet af kongemorderen Vortigern (Jude Law).

Da Arthur stadig er en lille dreng, bliver hans far myrdet og hans onkel, Vortigern, tiltvinger sig magten. Efter at have mistet sin retmæssige titel, og uden anelse om, hvem han i virkeligheden er, vokser Arthur op under de hårdest tænkelige vilkår i byens mørke og skumle baggårde. Men den dag, hvor han trækker det mytiske sværd ud af den sten, hvor det har været indstøbt så længe nogen kan huske, vender det hans tilværelse på hovedet og han tvinges til at acceptere sin sande arv – hvad enten han vil eller ej.

Vanen tro er der masser af spas og action, når vi har med en Guy Ritchie-film at gøre. Filmen føles som en sammenblanding af “Ringenes Herre” og “Robin Hood”, og selvom den strækker sig over mere end to timer, bliver man på intet tidspunkt træt.

Der er hverken tale om en filmhistorisk milepæl eller en milepæl på Richies instruktør-cv. Men den er morsom, flot og underholdende … og det er nok så vigtige kvaliteter, når vi har med film at gøre.

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *