Film

27. februar 2018

NYHED: “Kingsman: 2-Movie Collection” ude på Blu-ray

Så er der dobbelt op på “Kingsman” … og dén cocktail anbefales alle, der sætter pris på veleksekveret action, James Bond-parodier, humor med vid og bid og social satire, der ikke lægger fingrene imellem!

I “Kingsman: The Secret Service” (Matthew Vaughn, 2015) møder vi den den femårige Gary “Eggsy” Price (Taron Egerton), der har mistet sin far i en hemmelig militæraktion. Som en æresbevisning modtager familien en medalje med et telefonnummer, som de kun må bruge én gang! Og det gør Eggsy 17 år senere, da han arresteres for at ræse rundt i en stjålen bil.

Dette bliver mødet med hans arbejdsgiver, Kingsman: en tophemmelig, uafhængig efterretningstjeneste! Nu skal en upoleret og “grov i munden”-teenager uden manerer poleres op til at blive en ægte, britisk gentleman … og læremesteren bliver gentleman-spionen Harry Hart / Galahad (Colin Firth).

Et benhårdt træningsprogram tager sin begyndelse, og hurtigt kastes Eggsy ud i en global trussel, der involverer et psykopatisk geni, der er i besiddelse af næsten uvirkeligt gode tekniske kompetencer.

The Golden Circle er den actionfyldte efterfølger, der ligesom forgængeren, The Secret Service, er fyldt med eventyr, hemmelige spionorganisationer og hensynsløse fjender, der vil tage alle midler i brug mod Kingsman.  

Da Kingsman hovedkvarteret sprænges til atomer, og verden bliver holdt som gidsel, finder de tophemmelige medlemmer af Kingsman nye allierede, da de opdager en spionorganisation i De Forenede Stater, der kalder sig Statesman.

I et actionfyldt eventyr, der tester deres styrke og kløgt, slår de to tophemmelige spionorganisationer – én fra Storbritannien og én fra USA – sig sammen i kampen mod verdens største og mest nådesløse narkokartel, The Golden Circel, for at redde dagen – noget, der efterhånden er blevet en vane for Eggsy.  

Begge film er instrueret af Mattvew Vaughn, der også har skrevet manuskriptet. Filmene bygger på tegneserien “The Secret Service” af Mark Millar og Dave Gibbons, der står film som “Kick-Ass” og “Watchmen”.

Begge film anbefales på det varmeste, da de formår at indlemme en relevant social kritik i deres plots samtidig med, at de leverer ækvilibristiske actionsekvenser, der er idérige, smukke og nyskabende, samt med kærlighed til spiongenren parodierer James Bond og sender nik til andre JB-agenter som Jack Bauer og Jason Bourne! De generiske træk ved genren anvendes formfuldendt, og man kan ikke andet end glæde sig til det tredje kapitel i serien, der igen instrueres af Matthew Vaughn.

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *