Film

23. november 2017

NYHED: “Planet of the Apes Trilogy” ude på Blu-ray!

Næste år er det 50 år siden, at Franklin J. Schaffner instruerede den banebrydende og helt igennem fantastiske “Planet of the Apes” (1968) med Charlton Heston i hovedrollen som den uheldigt strandede astronaut George Taylor.  Filmen, der bygger på en roman af den franske forfatter Pierre Boulle, affødte fem film, en animationsserie, en live action-serie og senere også tegneserier.

I 2001 fik vi Tim Burtons (lidt for) udskældte udgave, og i 2011 havde Rupert Wyatts eminente “Rise of the Planet of the Apes” premiere. Det er den film, der udgør første del i denne trilogi-boks, der også tæller “Dawn of the Planet of the Apes” (Matt Reeves, 2011) og “War of the Planet of the Apes” (Matt Reeves, 2017).

Boksen, der udkommer den 30. november, er spækket med ekstramateriale, der tager os med bag scenerne på denne fantastiske trilogi, der muligvis også bliver en quadrologi. Der arbejdes i hvert fald på en fjerde film i serien, hvilket er forståeligt, når man tager kvaliteten (og omsætningen) på de tre første film i betragtning.

Der er i øvrigt udgivet et hav af forskellige bokse. Desværre mangler vi fortsat herhjemme at se en boks på markedet, der inkluderer alle film såvel som animations- og live action-serien. En sådan boks er blevet lanceret på det amerikanske marked, og man kan kun håbe, at næste års jubilæum også får Fox til at sende en boks ud på det danske marked.

Rise of the Planet of the Apes
James Franco spiller  videnskabsmanden Will Rodman: En forsker, som arbejder med eksperimenter på aber. Han håber, at forskningen vil lede til en kur for den Alzheimers sygdom, hans far lider under. Caesar, en chimpanse der mistede sin mor som resultat af et eksperiment, er Wills kæledyr. Caesar udsættes for et serum, der giver ham højere intelligens, og han ser, hvordan hans artsfæller ikke er andet end legetøj for menneskene. En revolution tager sin begyndelse!

Dawn of the Planet of the Apes
Dawn of the Planet of the Apes samler op på historien fra den foregående film mange år senere. Det er lykkedes aberne at opbygge et velfungerende samfund. De dominerer skoven, ungerne undervises i civiliseret adfærd, som “ape not kill ape”, og de er i færd med at udvikle et verbalt sprog. Men ud af det blå står de en dag ansigt til ansigt med en gruppe mennesker, anført af Malcolm (Jason Clarke), på jagt efter en generator i skoven, der kan give de desperate mennesker strøm. Dette er startskuddet til en konflikt, hvor både mennesker og aber internt er uenige om, hvorvidt de skal samarbejde eller gå i krig.

War for the Planet of the Apes
Caesar (Andy Serkis) og hans aber bliver tvunget ind i en dødbringende konflikt med en gruppe svært bevæbnede mennesker under ledelse af den nådesløse Oberst (Woody Harrelson). Aberne lider store tab, og Caesar må kæmpe en indre kamp mod sine instinkter for at kunne planlægge og starte jagten på retfærdighed for sine artsfæller. Rejsen bringer Caesar ansigt til ansigt med Obersten, og de står over for et slag, der vil afgøre deres arters skæbne og planetens fremtid.

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *