NYHED: “Superman & Batman Anthology 9 Film Set” ude på Blu-ray!

At superhelte og helte har kronede dage er ikke en hemmelighed. Både Marvel og DC har vind i sejlene, og hvert eneste nye biografår byder på udvidelser af deres respektive filmserier og -universer. I denne nye og ganske delikate metalboks fra Warner Bros., finder man i alt ni film med Superman og Batman i hovedrollerne, der skuer tilbage. Det vil sige, at de nyeste film med de respektive karakterer er udeladt: Nolans trilogi samt Zack Snyders “Man of Steel” og “Batman v Superman: Dawn of Justice” er således ikke inkluderet i boksen.

Superman – The Movie (1978):
Christopher Reeve (Superman/Clark Kent), Marlon Brando (Jor-El), Gene Hackman (Luthor) og Margot Kidder (Lois Lane) giver uudslettelige præstationer, der er medvirkende til, at filmen er blevet den klassiker, som den vitterligt er. Filmen viser Supermans oprindelse, lige fra hans barndom som Kal-El på Krypton og hans teenageår i den lille landlige by Smallville. Forklædt som journalisten Clark Kent, tager han til Metropolis og indtager en gentlemans position. Han udvikler en romance med Lois Lane, mens han kæmper mod skurken Lex Luthor.

4889986_orig

Superman II (1980):
Eventyret om Manden af Stål (Christopher Reeve) fortsætter, hvor den første film sluttede, og overgår den med fantastiske, nye tricks! Tre forbrydere med superkræfter fra planeten Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas og Jack O’Halloran) er sluppet fri og planlægger nu at overtage herredømmet over Jorden – netop som Superman har besluttet sig for at erklære Lois Lane (Margot Kidder) sin kærlighed.

Superman III (1983):
Superman (Christopher Reeve) står over for sit livs højteknologiske trussel: Computerprogrammør Gus Gorman (Richard Pryer). Clark Kent møder Lana Lang (Annette O’Toole) ved en gammel elevfest på Smallville High. Og kryptonit omdanner Manden af Stål til sin egen værste fjende. Lev dig endnu en gang ind i Superman III’s hjertevarme, heltemodige og højtflyvende humoristiske verden.

superman-returns-brandon-routh

Superman IV: The Quest for Peace  (1987):
Nr. 4 film i rækken om Superman, handler om Lex Luthor (Gene Hackman) der skaber et nyt væsen til at udfordre Superman (Christopher Reeve) – nemlig den radioaktive Nuclear Man (Mark Pillow). De to fjender har et eksplosivt sammenstød, hvor Superman redder Frihedsgudinden, lægger låg på et vulkanudbrud og genopbygger den Kinesiske Mur. “Superman IV: The Quest for Peace”, er en britisk – amerikansk science fiction film fra 1987 og er instrueret af Sidney J. Furie.

Superman Returns (2006):
Efter adskillige års mystisk forsvinden vender Manden af Stål tilbage til Jorden i action-eventyret ‘Superman Returns’, et bragende nyt kapitel i historien om én af verdens mest elskede superhelte…

Samtidig med at en gammel fjende lægger skumle planer om at fratage Superman hans superkræfter, står han også overfor den hjerteskærende erkendelse, at kvinden han elsker, Lois Lane, er gået videre med sit eget liv. Eller er hun? Og har verden egentlig længere behov for en superhelt?

Superman Returns er instrueret af Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men, X2), og i hovedrollen ses debutanten Brandon Routh. Andre roller bliver bl.a. besat af Kate Bosworth og ikke mindst Kevin Spacey i rollen som Supermans ærkefjende nr. 1, Lex Luthor!

batman1989-1200-1200-675-675-crop-000000

Batman (1989):
Gotham City har fået en beskytter, Batman. En nattens ridder der iklædt sort læderrustning og bevæbnet med højteknologisk isenkram spreder skræk og rædel i byens underverden. Men Gotham City har også fået en superskurk, Jokeren. En stjernepsykopatisk mesterforbryder med en syg sans for humor, der samler byens kriminelle til det endelig slag mod lov og orden i almindelighed og Batman i særdeleshed.

Batman Returns (1992):
Den skrupelløse forretningsmand Max Schreck slår sig sammen med den mildest taget mærkelig superskurk Pingvinen. Målet er at overtage styringen med Gotham City. Imellem dem og succes står superhelten Batman, der straks tager kampen op mod de to skurke. Samtidig melder en ny excentrisk personage sig på scenen: Catwoman, og så er der virkelig lagt op til ballade.

Val-Kilmer-in-Batman-Forever-1995

Batman Forever (1995):
Gotham City hjemsøges af to skurke. Den ene er Two-face (Tommy Lee Jones). Han har fået sit ansigt ødelagt af syre og har svoret hævn over Batman. Den anden skurk er den gale videnskabsmand Edward Nygma (Jim Carrey) – kaldet Gækkeren. Han har opfundet en boks, der kan sende tv-signaler direkte ind i folks hjerner. De to allierer sig for at bekæmpe Batman (Val Kilmer). Men heldigvis får han hjælp fra den forældreløse luftakrobat Robin (Chris O’Donnell). Samtidig plages Batmans alter ego Bruce Wayne af personlige problemer og smertefulde minder. For at få hjælp opsøger han den smukke psykolog dr. Chase Meridian (Nicole Kidman).

Batman & Robin (1997):
George Clooney spiller superhelten Batman, som står over for den værste trussel nogensinde i form af den iskolde Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) og den giftige Poisin Ivy (Uma Thurman). Men Batman skal ikke bare beskytte Gotham City. Hans unge assistenter Robin (Chris O’Donnell) og Batgirl (Alicia Silverstone) er så ivrige efter at fange forbryderne, at de konstant bringer sig selv i fare. Blandt de nye og helt specielle effekter er en vild surf-sekvens på himlen og Freezes uhyrlige arsenal af isnende våben. Bat-familien byder endnu en gang på enestående spænding og underholdning.