Film

28. september 2017

NYHED: “The Crazy Comedy Collection” er ude på dvd

Hvis man elsker (spoof)komedier og i øvrigt sætter pris på ét af amerikansk films største talenter inden for genren, Leslie Nielsen (1926-2010), så er den nye “The Crazy Comedy Collection” et fantastisk supplement til samlingen. “The Crazy Comedy Collection” består af følgende syv titler:

  • Airplane! (1980)
  • Police Squad! The Complete Series (1982)
  • Airplane II: The Sequel (1982)
  • Top Secret! (1984)
  • The Naked Gun (1988)
  • The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear (1991)
  • The Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994)

 

Airplane! (1980)
Højt at flyve er en mesterlig komedie, hvor Robert Hays ses som den tidligere kamppilot, der tvinges til at overtage styringen af ruteflyet, da hele besætningen bukker under for en madforgiftning. Julie Hagerty spiller hans kæreste, stewardesse og andenpilot.

I andre stjernespækkede roller ser vi bl.a. Robert Stack, Lloyd Bridges, Peter Graves, Leslie Nielsen, Kareem Abdul-Jabbar og mange flere. Deres hylende morsomme løjer parodierer ikke kun film om flykatastrofer, men også religiøse fanatikere, tv-reklamer og romantik. Listen er lang og afvikles i rasende fart. Filmen går fra det ene vanvittige crazyindslag til det næste.

maxresdefault

Airplane II: The Sequel (1982)
Der er en gal bombemand ombord, den første månefærge er på nippet til at blive sprunget i stumper og stykker, motorerne virker ikke og – værst af alt – besætningen opdager, at de er løbet tør for kaffe! Det er den højtflyvende galskab fra Højt at flyve om igen, når Robert Hays og Julie Hagerty flyver helt ud af ozonlaget for at genskabe deres hylende morsomme originalroller. Blandt den skøre besætning ses Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr og mange flere. Kan Hays redde situationen igen – uden koffein? Spænd sikkerhedsselen til en flyvetur, du aldrig vil glemme – for Vi flyver endnu højere.

aIRPLANE 2

Top Secret! (1984)
Top Secret! sætter den amerikanske rockstjerne Nick Rivers (Val Kilmer) op mod den frygtede østtyske overkommando. Der er et kapløb med tiden, hvor Nick slår sig sammen med Hillary Flammond (Lucy Gutteridge) for at finde hendes far, før han kan skabe det ultimative supervåben – Polaris-minen. Undervejs lykkes det for Top Secret! at behandle de store krigs- og Elvis-film som Højt at flyve behandlede katastrofefilmene…

tOP sECRETPolice Squad! The Complete Series (1982)
“We’re sorry to bother you at such a time like this, Mrs. Twice. We would have come earlier, but your husband wasn’t dead then.”

Den klodsede og nærmest inkompetente ordenshåndhæver Frank Drebin gør påny hjemmebiografen usikker i komedieserien Police Squad! fra 1982 med Leslie Nielsen i hovedrollen. Serien var forløber til spooffilmen The Naked Gun (1988) og dens efterfølgere, men var dog kortlivet med blot seks episoder om den gakkede betjent og hans utrolige opgaver.

Police squadThe Naked Gun (1988)
De vanvittige folk bag Airplane! har gjort det igen! Leslie Nielsen spiller Police Squads egen betjent Frank Drebin – ham med den klippefaste kæbe og den lige så urokkelige hjerne – som falder over en hypnotiserende plan om at snigmyrde Dronning Elizabeth. Priscilla Presley, O.J. Simpson, en udstoppet bæver, to baseballhold og en aparte samling af diverse figurer slutter sig til de skøre løjer og sprænger grinemåleren i stykker.

The Naked GunThe Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear (1991)
Præsident George Bush vil lave en aftale med Dr. Mainheimer for at sikre en grøn energipolitik for fremtiden. Det synes den luskede Quentin Hapsburg ikke om, så han lægger an til en skummel plan. Heldigvis har USA den frygtløse kriminalbetjent Frank Drebin. Han er netop er blevet hædret for at dræbe sin narkohandler nummer 1000. Hvis nogen kan redde verden, så er det ham!

The Naked Gun 2The Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994)
Egentlig var kriminalbetjenten Frank Drebin (Leslie Nielsen) gået på pension, men da terrorister truer USA og den vestlige verden, så bliver Drebin igen indkaldt til aktiv tjeneste. Han må gå undercover i fængsel som Nick ‘The Slasher’ McGurk Jr., III, for at afsløre bombemanden Rocco Dillon (Fred Ward), der sammen med en skummel bagmand planlægger at slå til mod noget af det helligste i USA: Oscar-uddelingen!

The Naked gun 3

 

28514411637291165Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *