Film

28. september 2017

NYHED: “The Godfather Trilogy Omerta Edition” ude på Blu-ray

Paramount har netop sendt et nyt Blu-ray-bokssæt med “The Godfather”-trilogien på markedet. Boksen, der hedder “The Omerta Edition”,  markedsføres som en eksklusiv samlerudgave, der udover de tre film og bonusdisken “The Godfather Supplements” udgøres af citatkort, køleskabsmagneter, scriptkort, karakterkort og quizkort.

Der er ingen tvivl om, at man som filmelsker skal have Francis Ford Coppolas trilogi stående på hylden. Den første film – “The Godfather” fra 1972 – er mesterværket i trilogien. Her stifter vi bekendtskab med Marlon Brando i rollen som Corleone-familiens overhoved, og vi få et intimt indblik i den sicilianske mafiafamilies op- og nedture. Kun få film har siden matchet skildringen af de interne magtstrukturer i mafiaen og den organiserede kriminalitet i USA.

Det er en familiekrønike, hvor vi bliver sluset helt ind i indercirklen, og Coppola formår på smukkeste vis at skabe en fortælling, der evner at skildre det almindelige borgerlige liv såvel som de mange lyssky aktiviteter, familien er involveret i.

UdklipI 1974 kommer “The Godfather: Part 2”, og i denne har Michael Corlone overtaget jobbet som mafialeder efter sin far Vito. Vi følger hans kamp om at holde familien samlet og om muligt skaffe endnu mere magt i 50’ernes USA.

Hovedparten af indkomsterne kommer fra casinoet i Las Vegas. Michael forsøger at udvide denne forretning til Cuba, men revolutionen kommer imellem. Michael bliver mere og mere mistænksom overfor sine omgivelser. Han mistænker alle og bliver til sidst totalt alene. Alle hans nærmeste har enten forladt ham eller er blevet skaffet af vejen.

Først i 1990 får vi afslutningen på mafiasagaen, da Coppola instruerer “The Godfather: Part 3”. I denne film har Michael to mål – at gøre familiens forretninger legitime samt at finde en efterfølger. Efterfølgeren kan blive han nevø Vincent, som truer med at forvandle Michaels drøm om anseelse og respekt til et blodigt inferno.

Som skrevet indledningsvis, så skal man som filmelsker have Coppolas mafiatrilogi stående i samlingen. Men hvis man eksempelvis allerede har investeret i Blu-ray-udgaven “The Godfather: The Coppola Restoration”, der kom på markedet i 2008, så er der ingen grund til at købe The Omerta Edition”, hvis såkaldte eksklusivitet udgøres af de ovenfor nævnte kort, som der ret beset intet eksklusivt er over.

“The Omerta Edition” er en flok boks, men også en boks, der indeholder samme restaurerede udgaver og bonusdisk,  som der indgår i 2008-udgaven. Men hvis man mangler filmene i samlingen, ja så skal man ikke holde sig tilbage.

The Godfather Trilogy Omerta Edition (2)

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *