Film

23. november 2017

NYHED: “Transformers: 5-Movie Collection” er ude på Blu-ray!

Så er Hasbros legetøjsrobotter oppe på hele fem film, der alle er instrueret af Michael Bay – og der er flere på vej!  Bay, der aldrig har fundet et kamera, han ikke kunne ryste, er garant for virtuose actionsekvenser, hvor ikke mindst eksplosionerne fylder meget.

Det var tilbage i 2007, at vi fik den første (og måske også bedste) film i serien med Shia LaBeouf. Han spillede også med i “Transformers: Revenge of the Fallen” (2009) og “Transformers: Dark of the Moon” (2011), men medvirker ikke i den fjerde og femte film, hvor Mark Wahlberg har overtaget hovedrollen. Plottet er det samme i alle 5 film, der nu er samlet i denne fine boks, der henvender sig til alle fans af “Transformers”: Menneskeheden skal reddes fa de onde kæmprobotter af de gode kæmperobotter.

Transformers
Jorden bliver kampplads for det afgørende opgør mellem to racer af kæmperobotter fra en fremmed planet: De onde Decepticons og de gode Autobots! Midt i dette kaos finder vi en helt almindelig dreng, Sam (Shia LaBeouf), der tror, at hans lykke er gjort, da han køber sin første bil. Bilen viser sig dog at være en af Autobotterne i forklædning, og snart er Sam og skolens hotteste pige Mikaela rodet ind i en intergalaktisk kamp på liv og død.

Transformers 2: Revenge of the Fallen
Kampen om Jorden er ovre, men slaget om universet er kun lige begyndt. Starscream tager kommandoen over Decepticons efter at være vendt tilbage til planeten Cybertron. Hans plan er at vende tilbage til Jorden med forstærkning, så de gode Autobots kan knuses én gang for alle. Autobots tror på freden, men Megatron – Decepticons magtsyge leder – befries fra det amerikanske militær og genoplives. Med Megatron tilbage og Starscream på vej med forstærkning står Autobots og Decepticons over for et gigantisk opgør.

Transformers 3: Dark of the Moon
De gigantiske robotter Bumblebee, Rachet, Ironhide og Optimus Prime kæmper igen mod de onde Deceptions. Denne gang involveres de i et rumræs, hvor USA og Rusland konkurrerer om at nå først til månen for at få fingrene i et mystisk nedstyrtet rumskib, der indeholder magtfuld ny teknologi. Som konflikten mellem de modstridende faktioner eskalerer, kommer storbyen Chicago i fare for total udslettelse, og Sam er igen fanget midt i det hele.

Transformers 4: Age of Extinction
Vi er fire år efter den ødelæggende kamp mellem Autobots og Decepticons, der nærmest jævnede Chicago med jorden. Nu har regeringen mistet sin tiltro til kæmperobotterne og giver sig til at jage dem. Imens fører automekanikeren Cade og hans datter Tessa en tilsyneladende stille og rolig tilværelse uden for storbyen. Men da Cade ved et tilfælde finder Autobot-lederen Optimus Prime, ændres deres liv radikalt.

Transformers 5: The Last Knight
The Last Knight smadrer Transformers-seriens grundlæggende myter og omdefinerer, hvad det vil sige at være en helt. Mennesker og Transformers er i krig. Optimus Prime er ikke mere. Svaret på vores fremtidige overlevelse ligger begravet i fortidens hemmeligheder og i den ukendte historie om tilstedeværelsen af Transformers på Jorden. Ansvaret for at redde vores verden falder på skuldrene af en usandsynlig alliance: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, en engelsk Lord (Sir Anthony Hopkins) og en Oxford professor (Laura Haddock).

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *