TV

27. februar 2018

Nyt fra Viaplay: Alexandre Willaume & Izabella Scorupco i “Hidden: Den førstefødte”

Hidden – Den Førstefødte er en urban fantastythriller med aspekter af noget uforklarligt og overnaturligt. Serien, som bl.a. har danske Alexandre Willaume samt Izabella Scorupco og August Wittgenstein på rollelisten, får eksklusiv nordisk premiere på Viaplay senere på året.

En skjult verden udspiller sig i et mørkt og regnfuldt Stockholm. Sådan er scenariet for Hidden – Den Førstefødte, som er baseret på romanen ”Den Førstefødte” af Filip Alexanderson.

”Jeg har altid været fascineret af det dér andet, der gemmet sig bag overfladen i vores dagligdag. At skabe en mystisk thriller i midten af min hjemby, Stockholm, det drev mig til at skrive ”Den Førstefødte”. Og nu får jeg lov til at opleve, hvordan mine forestillinger levendegøres med dygtige skuespillere og dedikerede folk bag kameraet, det er fantastisk,” siger Filip Alexanderson.


På rollelisten kan man fra Danmark opleve Alexandre Willaume (Last Kingdom, Tomb Raider) som den sorgløse vagabond Maersk, som har sluttet sig til den skjulte verden. Han spiller i serien blandt andre overfor Izabella Scorupco (Goldeneye) og August Wittgenstein (Das Boot).

Optagelserne er begyndt og er lige nu i fuld gang i Budapest. Konceptuerende instruktør er Jonathan Sjöberg (Forbandet).

– Dette er et unikt projekt – det er fantasy for voksne. Historien går ud fra, at der er noget mere i alle mennesker, som vi alle føler det nogle gange, og det er tydeligt at mærke, at skuespillerne finder flere sider af sig selv, siger Jonathan Sjöberg.

Serien er skrevet af Björn Paqualin (Okkuperet) og Jonathan Sjöberg.

Den nye Viaplay Original produceres i samarbejde med Yellowbird; et af Skandinaviens førende produktionsselskaber, der står bag en række internationalt anerkendte succes-serier, bl.a. Okkuperet, Millenium og Wallander.

Hidden – Den Førstefødte er en urban fantasy thriller i otte dele med nordisk premiere senere i 2018 eksklusivt på Viaplay.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *