Nyt på HBO Nordic: Misery (1990)

HBO Nordic banner

Det er en ganske særlig dag i dag. Det er en dag, der står i gysets, gruens og gåsehudens tegn. Det er fredag den 13. Derfor skal der, også selvom det ikke er en ny tilføjelse hos HBO Nordic, slås på trommer for Rob Reiners mesterlige Stephen King-filmatisering Misery (1990).

Og ja, Rob Reiner kan sit Stephen King-kram. Han er nemlig også instruktøren, der fire år forinden tog Kings fine novelle The Body, der i filmform fik titlen Stand By Me (1986), under kærlig og kyndig behandling – et fantastisk coming of age-drama. Se filmen, læs novellen!

Tilbage til Misery, der giver os én af filmhistoriens mest modbydelige psykopater i Anni Wilkes, sygeplejersken straight from hell, der holder forfatteren Paul Sheldon, som hun er fanatisk fan af, fanget i sit afsidesliggende hus. Kathy Bates, der med rette vandt en Oscar ved uddelingen i 1991 for sin præstation, leverer rendyrket tortur-ondskab, og der er ligeledes eminente præstationer fra James Caan, Richard Farnsworth (den stakkel!), Frances Sternhagen og Lauren Bacall.

Misery er en must see movie, der hører til i toppen af pyramiden, når vi taler Stephen King-filmatiseringer, og det er et perfekt gys at (gen)se på denne særlige uhyggens dag. Glædelig fredag den 13. til jer alle!

Misery - 3

Misery - 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.