Film

21. august 2013

Nyt på Netflix: Gnomeo & Juliet (2011)

Netflix-banner

Hvis man hører til i den dovne kategori, der ikke gider læse William Shakespeares kærlighedsdrama Romeo & Juliet, så kan man i stedet vælge at se en af de utallige filmatiseringer, det litteraturkanoniserede mesterværk gennem tiderne har affødt.  Og her er Netflix netop blevet leveringsdygtig i Kelly Asburys britiske animationsfilm Gnomeo & Juliet fra 2011, hvor striden mellem de to familier er henlagt til en have – og hvor de stridende parter er havenisser. Det er en vinkel, der ikke tidligere er afprøvet.

Gnomeo & Juliet, der blev produceret af Touchstone og Mirax, handler om havenisserne Gnomeo og Julie, der er fanget i en årelang nabofejde. Finder det elskende par hinanden, og  vinder kærligheden og lykken til sidst? Det finder man ud af, når man har mødt de skæve karakterer, der blandet tæller en lyserød plastikflamingo, og har set et kapløb med plæneklippere. Selvom filmen fik blandende anmeldelser, så er der en opfølger i støbeskeen, der instrueres af John Wayne Stevenson.

Gnomeo & Juliet - 2Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *