Film

30. juli 2013

Nyt på Netflix: Horror Express (1972)

Netflix-banner

Den er britisk og spansk. Det sidste fornægter sig ikke, da lydsiden er krydret med spanske guitarer, der er smidt ind her og der. Eugenio Martíns Horror Express aka Pánico en el Transiberiano/Panic on the Trans-Siberian Express fra 1972 er en syret kombination af Terror Train og Murder on the Orint Express tilsat et to millioner gammelt missing link-agtigt abemonster, der kan koge ens hjerne blot ved at stirre én i øjnene … og så er det er jo herligt, at filmen har et Hammer Films-agtigt feel over sig.

Det er sådanne film, Netflix skal sørge for at stopfodre deres bagkatalog med. Ikke alt det gængse gøgl, der kan findes alle mulige andre steder. Castet er eminent og tæller blandt andre Peter Cushing, Christopher Lee og Telly Savalas. Det er da også på grund af  de to første, at ens tanker hele tiden vandrer i retning af Hammer Films. Det er en lille horrorperle, der i øvrigt også kan erhverves på Blu-ray fra Severin Films, hvis man gerne vil have et fysisk eksemplar stående i horrorsamlingen.

horror-express-movie-poster-1973Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *