TV

2. september 2013

Nyt på Netflix: Oggy and the Cockroaches: Sæson 1 (1998)

Netflix-banner

Der var engang, hvor det var Tom & Jerry, der i William Hannas og Joseph Barberas MGM-producerede tegnefilm gav den gas, jagtede hinanden og skabte debat om animeret medievold. Så kom Oggy and the Cockroaches aka Oggy et les Cafards i 1998, der er en fransk animationsserie produceret af Xilam og Gaumont Film Company. Nu kan første sæson af serien, der består af 20 episoder, ses på Netflix.

Der er fuld  fart over feltet, når den blå – og lettere Garfield-overvægtige og ditto dovne – huskat Oggy lader sig drille af de tre vævre og energienergiske kakerlakker. Oggy vil helst spise, slappe af og se fjernsyn i ro og mag, men generes hele tiden på det groveste af Joey, Dee Dee og Marky, der har invaderet hans hus. Stilen er slapstick-humor a la Tom & Jerry, og der er pt. produceret intet mindre end 351 7 minutter lange episoder i serien.

Oggy and the Cockroaches - 1Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *