Film

30. september 2013

Nyt på Netflix: Saving Private Ryan (1998)

Netflix-banner

Steven Spielbergs Saving Private Ryan kræver næppe den store, forkromede introduktion. Den hører til i krigsfilmenes superliga, og den modtog 5 Oscars ved uddelingen i 1999. Det er en moderne klassiker, et mesterværk, der med rå og brutal kraft skildrer amerikanernes landgang i Normandiet og den efterfølgende grusomme nedslagtning af selvsamme, da de vader i land til tyskernes ubarmhjertige kugleregn.

Og så er det naturligvis også historien om otte amerikanske soldater, der trænger ind bag tyskernes linjer under Anden Verdenskrig for at hente en soldat, hvis tre brødre er blevet dræbt. Soldaten, private Ryan, spilles af Matt Damon.

Tilføjet Netflix uge 30, 2013

Saving Private Ryan - 2Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *