Disney

7. juni 2013

Nyt på Netflix: Tangled (2010)

Netflix-banner

I 2010 sendte Disney-studierne endnu en lyserød prinsessedrøm af en film i biografen, da Nathan Grenos og Byron Howards filmatisering af brødrene Grimm-eventyret Rapunzel fik premiere. Tangled, der fik den hårrejsende fantasiløse danske titel To på flugt: Et hårrejsende eventyr, møvede sig ind som film nummer 50 i den Disney-kronologi, der så flot kaldes for klassikerne. Det er dog langt fra alle film, der i denne serie kan leve op til dette prædikat.

Nu har filmen om Rapunzel og Eugene gjort sin entré på Netflix, så hvis man mangler at se filmen om pigen, der er den kvindelige pendant til Samson, hvis styrke også sad i håret, så er muligheden der nu. I øvrigt ønskede Disney i starten at lancere filmen med titlen Rapunzel, hvilket dog blev ændret, da man følte, at Rapunzel primært henvendte sig til pigerne. Ergo kom filmen til at hedde Tangled, da denne titel (ifølge de kreativt ubegavede marketingsfolk hos Disney) talte til såvel pigerne som til drengene. Og et større marked er et bedre marked.

Tangled - 1Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *