Film

21. august 2013

Nyt på Netflix: Unknown (2011)

Netflix-banner

Jaume Collet-Serras action-thriller Unknown (2011) er en tysk, amerikansk, britisk, fransk, canadisk og japansk co-produktion. Imponerende! Og faktisk mere imponerende end selve filmen – sørgeligt nok! Filmen, der foregår i Berlin – forfriskende! – handler om Dr. Martin Harris (Liam Neeson), der efter et biluheld mister hukommelsen Bourne-style. Pludselig vil ingen tro ham, når han siger, at han er Dr. Harris – end ikke hans kone vil kendes ved ham. Nu skal trådene reddes ud, mysteriet løses, og imens går den vilde agent- og spionjagt i Berlins gader.

Der er en fin Hitchcock-aura over filmen, og man kan ikke undlade at tænke på Grace Kelly, når man ser January Jones. Dette ændrer dog ikke på, at det går ned ad bakke for plottet, da Frank Langella halvvejs inde i filmen gør sin entré. Filmen mister på dette tidspunkt al troværdighed, og end ikke Neesons overbevisende actionpersona kan redde filmens grand finale fra at være andet end fortænkt og helt og aldeles ude af trit med første halvdel. Unkown er et billigt og middelmådigt Frantic-knock off! Se i stedet den første Taken, hvis du vil se Neeson slå på tæven!

Unknown - 1Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *