“Octopussy” udgives af Rosenkilde & Bahnhof

Rosenkilde & Bahnhof har sendt de sidste syv af Ian Flemings Bond-bøger i handlen, så  nu er der er rig mulighed for at få  – måske for første gang? – læst bøgerne, der ligger til grund for én af filmhistoriens længste filmserier.

I 1966 blev den sidste James Bond-bog, skrevet af Ian Fleming selv, udgivet. Det var novellesamlingen Octopussy aka Octopussy and The Living Daylights, der blev udgivet posthumt to år efter forfatterens død. Det er Flemings fjortende bog og anden novellesamling om Bond. Novellesamlingen består af fire noveller, der blandt andet inkluderer Agent 007 i New York, der ikke tidligere har været oversat til dansk.

I 1983 instruerede John Glen Octopussy, der er film nummer 13. Filmen har Roger Moore i hovedrollen for sjette gang, og den forholder sig – som set før – også kreativt til det litterære forlæg. I 1987 kommer der en ny Bond på banen; Timothy Dalton! Filmen – The Living Daylights – blev ligeledes instrueret af John Glen.

Rosenkilde & Bahnhof har nu udgivet alle 14 Bond-bøger, som Ian Fleming (1908-64) selv var forfatter til. Det drejer sig om to novellesamlinger og tolv romaner, der har all fået tilføjet spritnye forord forfattet af den danske James Bond-ekspert Rasmus Paaske Larsen.

NB: 2015 kommer (i anledning af Sam Mendes’ Spectre, der er Bond-film nummer 24) til at stå i James Bonds tegn hos Fiktion & Kultur. Det betyder, at alle 14 Bond-bøger sideløbende med filmatiseringerne vil blive anmeldt op til december-premieren på Spectre.

Besøg Rosenkilde & Bahnhof og se også Ianfleming.com

Om romanen og forfatteren skriver forlaget:

Fire top-spændende fortællinger om agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste – James Bond.

Fra Jamaica til Berlin, fra London til New York. Behovet for James Bonds assistance er verdensomspændende.

Bond tager endnu en gang kampen op med alt fra kriminelle gangstere til russiske agenter – og kampen står ofte mellem liv og død …

Ian Lancaster Fleming (28. maj 1908 – 12. august 1964). Fleming var engelsk forfatter og journalist og arbejdede bl.a. som rapporter i Sovjetunionen i flere omgange. Under krigen arbejdede han i marinens efterretningstjeneste. Fleming blev mest kendt for sine romaner om MI6 agenten James Bond, også kendt som agent 007. Hans første Bond-bog, Casino Royale, udkom i 1953 og han skrev i alt 14 Bond-bøger.

Octopussy - Fiktion & Kultur - Rosenkilde & Bahnhof - James Bond

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.