Film

24. august 2010

Oh Shrek, oh Shrek, oh Shrek …

Der findes fejl, stavefejl, som kan få min lille – og altid hidsigt opmærksomme – grønne stavedjævel til at se rødt. Én af disse fejl gloede jeg olmt på, da jeg var nede i byen for at købe en gave … en filmgave. På ønskelisten stod der, at vedkommende, som jeg skulle købe gave til, ønskede sig de tre “Shrek”-film. Fint, tænkte jeg: “Shrek” it is!

Jeg smuttede i Stereo Studio og styrede fluks mod animationshylden … og her stod den! “Shrek”-boksen. Boksen med alle tre film. Boksen med TRILOGIEN. Men det var, ved nærmere eftersyn, ikke trilogien, de solgte … det var triologien. Hvad det så end er? Paramount Denmark må i sandhed have fået en sprognovice til at stå for boksens udformning. For en anden god gang: Der er ikke – IKKE! – mere end ét o i trilogi!Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.

 1. Hej Robert

  Mægtig godt spottet – og ganske sjov fejl. Det første, jeg tænkte, var, at de ville lave et ordspil – trio og trilogi. Og det ville også give mening i den første film, hvor de er Æslet, Fiona og Shrek, men i de to andre film – og på pakken – er de som bekendt fire, så man må nok konkludere, at det er en regulær sprogbøf.

  Mange hilsner
  Daniel


 2. Hej Daniel

  Jeg overvejede også i starten, om der var tale om en eller anden form for ordspil. Men da – som du også påpeger – alle fire er på pakken, ja så konkluderede jeg altså også, at der måtte være tale om en sprogbøf.

  Mange hilsner
  RobertSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *