Om film, monstre, samlinger, digitalisering og den evige mangel på plads

Jeg har været nødsaget til, af mangel på plads, at parkere en ikke ubetydelig del af min filmsamling i kasser. Film, der nu lever en hengemt tilværelse under vores seng. Det er ærgerligt, da jeg trods alt gerne vil have nem adgang til dem. Det er primært mine dvd-film, der er blevet degraderet til dette mørke opholdssted, hvor det er nullermænd, der er store som vindhekse, der hersker. Det er trist, at Jaws, Psycho og mange andre af mine favoritter nu ikke længere kan beskues på reolen.

Manglen på plads er et evigt problem, desværre. Det vil – for nogle, ikke mig – ændre sig, efterhånden som VoD (Video on Demand) og streaming bliver mere almindeligt herhjemme. Bøger bliver jo også digitale, hvilket jeg ikke er ubetinget glad for. Jeg sætter pris på den fysiske genstand, og må i den henseende nok erkende, at  (med Bruce Willis’ aka John McClanes bonmot in mente): I’m a dinosaur in a digital age! 

Ovenstående McClane-bonmot er måske nok sat lidt på spidsen, men jeg værdsætter stadig den fysiske genstand mere end en fil på en computer. Bøger og film på reoler (samt andre fysiske genstande) er trods alt med til at fortælle omverdenen og de gæster, venner og familie, der besøger vores hjem, hvem vi er.

Nå, men tilbage til mine film. Nu er det mine Blu-ray-film, der troner på hylderne. Ind i blandt disse, har jeg formået at få sneget nogle ret lækre monsterbuster: Blandt andet Dracula, Frankenstein og The Wolfman. Nu overvejer jeg en række nye buster – også af klassiske Universal monstre – men, der er ikke plads til dem. Øv!

Monsterbusterne, der ikke er plads til … endnu:

universal-monsters-11

Mine tre monsterbuster:

Monster Collection

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.