Om Mumitroldene i stribeform, i romanform og som krus

Lige nu hygger jeg mig gevaldigt med Tove Janssons Mumi-striber. De er fornøjelige, nostalgiske, helt igennem fantastiske og så udgiver Forlaget Carlsen et fembindsværk med alle striberne… suverænt! De er nået til bind tre i serien med de hyggelige og korpulente trolde. Jeg anmeldte i øvrigt første bind af Mumitrolden: De samlede striber, da det udkom i 2008.

mumi-kopperNå, men grunden til min nostalgiske “down memory lane”-tur med de finsk/svenske og ganske rundmavede trolde, er, at jeg i går – på en højhellig søndag – forvildede mig ind i selveste kapitalismens højborg, Magasin, der holdt søndagsåbent. De havde 25 % rabat på mange af deres ting: blandt andet ovenfor indsatte krus med Mumitroldene. Der er i sandhed et krus til enhver lejlighed.

I øvrigt kunne jeg ikke stå for Mumitrolden: De tre første romaner, som jeg spottede i det lokale antikvariat – så den kom med hjem til samlingen.

mumitrolden-de-tre-fc3b8rste-romaner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.