Gys

30. september 2011

Oplev Edgar Allan Poe til Kulturnatten den 14. oktober

Selvom det er 162 år siden, at den amerikanske skrækromantiker Edgar Allan Poe udåndede under mystiske omstændigheder i Baltimore blot 40 år gammel, så er der stadig liv i hans fantastiske og stadigvæk myrekrybende og gåsehudsfremkaldende gode litteratur. Dette kan man ved selvsyn konstatere, når Det Danske Edgar Allan Poe Selskab indbyder til en gotisk aften i Christiansborgs kælderhvælvinger den 14. oktober under Kulturnatten. Besøg også Det Danske Edgar Allan Poe Selskabs Facebook-side.

Pressemeddelelsen lover, at:

Det bliver underholdende (og måske lidt uhyggeligt) at overvære de mange levendegørelser fra Poes univers. I slotslabyrinten spøger en række mindre scenarier og tableauer, hver med en kort lydbid (et citat, en lydeffekt, et filmklip eller en oplæsning), som publikum kan absorbere på kort tid, inden de går videre, men som tilsammen danner et harmonisk helhedsindtryk.

Det lyder lovende såvel som spændende!

Medlemmer af Det Danske Edgar Allan Poe Selskab vil personligt være til stede ved en lille udstilling, placeret ved udgangen, der belyser Poes liv og forfatterskab samt en del af den kultur, der er opstået pga. hans udødelige værker.

Edgar Allan Poe (Daguerreotype fra 1984)

Der vil være gratis adgang for alle med Kulturnat-badge.

Poe-arrangementet løber af stablen den 14. oktober klokken 18-24 i ruinerne under Christiansborg Slot. Christiansborg Slotsplads 3, 1218 København K.

Og så vil jeg lige – til dem, der endnu ikke kender den – linke til denne formidable oplæsning af “The Raven”, som selveste James Earl “Darth Vader” Jones står for!Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *