Ordløse tegneserier for de mindste fra Forlaget Forlæns

De mindste poder skal da også læse tegneserier, og det sørger Forlaget Forlæns nu for, at de kan.

Jeg havde desværre ikke kendskab til forlaget, førend de sendte mig de to første udgivelser i serien om Lille Kvast: et lille, pjusket og nysgerrigt dyr, der er glad for eventyr.

Om tegneserien, der er ordløs,  skriver forlaget følgende:

Serien om Lille Kvast er en charmerende billedbogstegneserie for de mindste – en genre vi indtil nu ikke har haft på dansk. Alle historierne er både fulde af elementer, som børnene kender fra deres egen hverdag og af fabulerende eventyr. Tegningerne er sjove, let aflæselige, farvestrålende og i en meget børnevenlig streg.

Lille Kvast, der hedder Petit Poilu (lille lodne) på fransk, er skabt af parret Celine Fraipont og Pierre Bailly i 2004, og der foreligger indtil videre 14 albums i serien. Forlaget Forlæns har planlagt at udgive alle 14 bind om den lille pjuskede fyr, der i de to første historier er på skattejagt og eventyr i en blomsterhave.

Bøgerne henvender sig til børn helt ned i 3-års alderen, og det er den første serie af sin slags på det danske marked. Bøgerne opfordrer til selvstændig læsning, også selvom børnene endnu ikke kan bogstaverne, og de farverige fortællinger skrider, som forlaget skriver, fremad i et børnevenligt tempo billerude for billedrude.

Dette er et spændende og interessant tegneserietiltag for de mindste, og jeg ser frem til at introducere min egen pode for Lille Kvast.

Bøgerne, der er på 32 sider, udgives i hardcover med en vejledende pris på 99,95 kr. De to første historier – Lille Kvast: Ballade i blomsterhaven og Lille Kvast på skattejagt – er udkommet.

Lille Kvast 1
Side 13-20 i “Lille Kvast på skattejagt” (tryk for stor udgave)

Lille_Kvast_03

Lille_Kvast_09

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.