Per Nyholms “Europæerne” i finalen til European Book Prize

Europæerne Per Nyholms “Europæerne” – Reportager fra en rejse i Europas erindring er blandt de 6 europæiske værker som går videre i finalen til den prestigefyldte European Book Prize, som bliver uddelt den 10. december i Europa-Parlamentet i Bruxelles.

The European Book Prize blev stiftet i 2007 af organisationen Spirit of Europe og er støttet af formand for Europa-Kommissionen José-Manuel Barroso, formand for Europa-Parlamentet, Jerzy Buzek og tidligere formand for Europa-Kommissionen, Jacques Delors. Prisen er indstiftet for at fremme europæiske værdier og der bliver hvert år udvalgt 88 værker, fra de 27 lande i EU. Juryen består af 11 europæiske journalister og har den spanske forfatter Jorge Semprun som formand. Prisen er på 15.000 euro og bliver uddelt den 10. december i Europa-Parlamentet i Bruxelles. 

“Europæerne” giver et følsomt og kritisk portræt af vores kontinent og dets folkeslag. Fra Irland til Rusland og fra Cypern til Nordkap. Oplev det moderne Warszawa, det belejrede Sarajevo, duemarkedet i Istanbul, vikingerne i Ukraine, de ortodokse munke på Athosbjerget, George Orwell på Jura, Goya i Madrid og Nordsjællands lyksaligheder. Gennem to år og mere end 100.000 km har journalist Per Nyholm og fotograf Carsten Ingemann rejst gennem Europa på sporet af den europæiske identitet. Europæerne er en meget personlig fortælling i ord og billeder om Europas byer, landskaber, historie og mange kulturer.

Per Nyholm er journalist og bosat i Italien som korrespondent for Jyllands-Posten. Carsten Ingemann er fotograf, tidligere for Jyllands-Posten men nu freelance. Sammen har de udgivet bestselleren Danmark. En rejse i den danske erindring.

For mere information om prisen, se: http://www.livre-europeen.eu/frame-gb.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.