“Perlen” af John Steinbeck udkommer 1. februar

Lindhardt og Ringhof udgiver i februar 2010 seks titler af tidligere nobelpristagere i litteratur, som igennem længere tid ikke har været tilgængelige på dansk. اكويرو De seks værker omfatter Midaqgyden af Naguib Mahfouz, Pastoralesymfonien af André Gide, Venedigs vandmærke af Joseph Brodsky, Det evige smil af Pär Lagerkvist, Der er ingen ende på Paris af Ernest Hemingway og Perlen af John Steinbeck.

I Perlen fra 1945 genfortæller Steinbeck en gammel mexicansk historie om en stor perle, om de lidenskaber, den fremkalder, og om de mennesker, hvis skæbne den bliver.

Den fattige fisker Kino, hans kone Juana og deres lille dreng Coyotito er hovedpersonerne i denne historie. معلومات عن فريق بايرن ميونخ Den lille dreng bliver i sin vugge bidt af en skorpion, moderen suger giften ud og behandler ham med urter. Inden da har familien søgt lægehjælp hos den korrumperede læge, men forgæves. افلام السيارات Kinos indignation stiger, han dykker og finder en enestående stor og smuk perle, der kan sikre familien, men alle forsøger at fravriste Kino perlen, og det kommer til et voldsomt og tragisk opgør.

John Steinbeck, (1902-1968), amerikansk forfatter. Fik nobelprisen i 1962. De fleste af Steinbecks romaner foregår i Salinas-dalen i Californien, hvor han er født og opvokset. Forældrene var af tysk og irsk afstamning. Steinbecks første romaner vakte ingen opmærksomhed, men i 1935 blev romanen Tortilla Flat et vendepunkt i forfatterskabet, der er præget af et stærkt socialt engagement, ofte iklædt sympatisk humor, men realistisk i skildringen af modsætningsforholdet mellem rig og fattig. Perlen skiller sig ud fra den typiske Steinbeck-roman med sit fokus på almenmenneskelige modsætningsforhold, snarere end på rig-fattig problematikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.