Kunst

25. juli 2011

Renæssancens ansigter … Bode-museum i Berlin udstiller da Vinci-mesterværk!

Til og med den 31. oktober kan man, hvis man besøger herlige Berlin, opleve noget ganske sensationelt på Bode-Museum: Her bliver Leonardo da Vincis portrætmesterværk “Dame med hermelin” udstillet som en del af udstillingen “Renæssancens ansigter”.

“Dame med hermlin” – der er et ganske lille portræt på blot 54×40 cm – blev malet i perioden 1489/90 og hænger normalt på Czartoryski Museum, Nationalmuseet i Krakow. Det lille maleri skildrer Cecilia Gallerani, der var hertugen af Milanos, Lodovico Sforzas, elskerinde. Et maleri, der i min optik er noget mere interessant end da Vincis ellers mest berømte.

Se den lille præsentationsvideo forneden, og læs mere om udstillingen her: KLIK

dame-med-hermelinOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *