Rosenkilde & Bahnhof genudgiver tre af Theodore Dreisers romaner

Fra medio august begynder Rosenkilde & Bahnhof at genudgive tre af Theodore Dreisers romaner. Det drejer sig om Søster Carrie (2 bind, udgivet 1900), Jennie Gerhardt (2 bind, udgivet 1911) og En amerikansk tragedie (3 bind, udgivet 1925). Romanerne, der alle er oversat af Tom Kristensen, udgives i softcover og er på mellem 192 og 478 sider. Og nyd så lige de flotte forsider, der er designet af Silvana Nikolic.

[toggle_box title=”Om Theodore Dreiser skriver forlaget” width=”Width of toggle box”]

En amerikansk tragedie var den roman, der for alvor slog Dreisers navn fast som en af de ypperste blandt de amerikanske naturalister i det 20. århundrede. Dreiser efterlod en betydelig litterær arv og inspirerede en hel generation af amerikanske forfattere, der fulgte efter ham, lige fra Sherwood Anderson og F. Scott Fitzgerald til John Dos Passos.Theodore Dreiser (1871-1945) var amerikaner med tysk immigrantbaggrund, lyriker, journalist, romanforfatter, erklæret socialist og talsmand for arbejderklassen. Rosenkilde & Bahnhof udgiver nu denne [og to andre] amerikanske klassiker i Tom Kristensens eminente, stilsikre danske oversættelse fra 1928.

Dreiser udgav sin første roman, Søster Carrie, i 1900. De første 6 romaner var stærk inspireret af F. Scott Fitzgerald. Men mellem 1940 og 1948 fandt han sin helt egen stemme. I sine romaner skildrede han et samfund i ændring. Ofte med et kritisk blik på menneskets ønske om at nå sine sociale og økonomiske mål, på trods af en dårlig moralsk habitus. Han måtte ofte kæmpe mod censur, da hans beskrivelser af det moderne liv, blandt andet menneskets promiskuitet, ofte udfordrede den almindelige mening. Dreiser have en enorm indflydelse på den generation af forfattere, der kom efter ham.

[/toggle_box]

Theodore Dreiser 3

Theodore Dreiser 1

Theodore Dreiser 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.