Rosenkilde & Bahnhof har udgivet fem Ellery Queen-romaner

http://fiktionogkultur.dk/wp-content/uploads/2015/03/Ellery-Queen-b%C3%B8ger.jpg

Ellery Queen er et interessant fænomen i krimi- og litteraturhistorien. Navnet, der er et pseudonym, dækker over hele to forfattere; nemlig fætrene Manfred B. Lee (1905-1971) og Frederic Dannay (1905-1982).

De to forfattere, der skrev over 50 kriminalromaner sammen, hører til i genrens guldalder, og som en ganske morsom ting, så lod de også deres detektiv bære navnet Ellery Queen.

Nu har Rosenkilde og Bahnhof udgivet følgende fem romaner: ABC-mordet, Mord og mandariner, 9 er tallet, Bortført & Gravens gåde.

Fætrenes romanserie blev i øvrigt brugt som afsæt for NBC-serien Ellery Queen, der kørte over én sæson (1975-1976) og affødte 22 episoder.

Og nyd lige de smukke forsider, der i al deres æstetiske enkelthed er renset for alt uvæsentligt. Der er intet fyld, der distraherer. Der er tale om forsider, der (skulle man tro) er tænkt som plakater.

Romanerne er ude som hæftede udgaver og e-bøger: KLIK

Ellery Queen - ABC-mordet - Rosenkilde & Bahnhof - Fiktion & KulturEllery Queen - BortførtEllery Queen - Mord og mandarinerEllery Queen - 9 er talletEllery Queen - Gravens gåde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.