Rosenkilde & Bahnhof har udgivet Mickey Spillanes “Den lovløse by”

Det er gået undertegnedes næse flot forbi, at Rosenkilde & Bahnhof sidste år udgav Mickey Spillanes (1918-2006) roman Den lovløse by. Romanen, som Spillane skrev i 1951, betegnes med rette som en hårdkogt noir-krimi. Læs blot forlagets indledende ord: Én skulle dø. Én skulle have begge arme brækket. Én skulle piskes, så hun næsten var død. Det løfte havde han givet. Og det havde han tænkt sig at holde.

Som forfatter er Mickey Spillane bedst kendt for Mike Hammer, der er forfatterens signatur-detektiv. Han har flere gange optrådt på film og tv, og herhjemme kender vi bedst detektiven i skikkelse af Stacy Keach, der spillede hovedrollen som den særegne detektiv i CBS-serien Mike Hammer (1984-1986) samt i en række efterfølgende film produceret til tv. Også Darren McGavin har spillet Mike Hammer, hvilket han gjorde i hele 78 episoder i perioden 1958-1960. En serie, der desværre er glemt, men absolut skriver sig flot ind krimigenren.

Om romanen og Mickey Spillane skriver forlaget:

Én skulle dø. Én skulle have begge arme brækket. Én skulle piskes, så hun næsten var død. Det løfte havde han givet. Og det havde han tænkt sig at holde.

For fem år siden blev Johnny McBride anklag­et for underslæb og mord, og han blev tvung­et til at forlade Lyncastle. Nu vender én, som hævder at være McBride, tilbage til byen, og han er ude efter hævn. Men er det virkelig Johnny? Eller er det en anden, som spiller en ond omgang kylling med Lenny Servo, den lokale mafiaboss og ham, der styrer Lyncastle bag kulisserne?

Mickey Spillane skrev denne klassiske, hårdkogte noir-krimi i 1951, og hans cool skrivestil skaber den særlige kant og atmosfære, der er hans kendetegn. Spillane synes at være komplet ligeglad med tidens tone og moral, og hans bøger rummer mere sex og vold, end tidens kritikere brød sig om. Men hans svar til det var blot, at ”der bliver spist flere saltede peanuts end kaviar”.

Mickey Spillane (1918-2006) var en af verdens mest læste krimiforfattere i 1950’erne. Han var ubestridelig som King of Pulp i tiden efter Anden Verdenskrig, og han har på verdensplan solgt over 200 millioner eksemplar­er. Han blev mest kendt for sin serie om Mike Hammer. Flere af hans bøger er blevet filmatiseret.

Den lovløse by er ude på butikkernes hylder som hæftet udgave, og den kan ydermere købes som e-bog.

Mickey Spillane - Den lovløse by - Rosenkilde & Bahnhof - Fiktion & Kultur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.