Rosenkilde & Bahnhof udgiver Henry Rider Haggards “Hun”

Den britiske forfatter Sir Henry Rider Haggard (1856-1925) er i dag gledet i glemsel. I hvert fald herhjemme, hvor hans bøger i mange år har levet en skjult tilværelse på bibliotekernes depoter rundt om i landet. Som forfatter er han bedst kendt for sine eventyrromaner, der primært foregår i Afrika. Han er også forfatteren, der grundlage tabte verdener-genren, som vi kender den fra blandt andet Kong Salomons Miner (1885) og efterfølgeren Allan Quatermain (1887).

Begge romaner er blevet filmatiseret flere gange, men resultaterne har ikke været særligt gode. I kølvandet på Steven Spielbergs succesfilm Raiders of the Lost Ark (1981) og Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), besluttede man at grave Haggard frem igen. Det blev til to film med Richard Chamberlain og Sharon Stone i hovedrollerne i de notorisk ringe og stærkt kitschede King Solomon’s Mines (1985) og Allan Quatermain (1986).

I 2013 påbegyndte Rosenkilde & Bahnhof at genudgive H. Rider Haggard på dansk. Den første roman, de tog under deres vinger, var Kong Salomons Miner, der i 2014 blev fulgt naturligt op med Allan Quatermain. Og nu er turen kommet til endnu en Haggard-roman, nemlig Hun (1887).

Hun, der regnes for én af Haggards mest betydningsfulde romaner, har solgt over 83 millioner kopier og er blevet oversat til 44 sprog. Romanen, der også hører til i tabte verdener-genren, blev oprindeligt udgivet som føljetonroman i den britiske avis The Graphic i årene 1886-1887.

Om romanen skriver Rosenkilde & Bahnhof:

Jeg-fortælleren Horace Holly og hans protegé Leo Vincey rejser til et glemt kongedømme i det mørke og mystiske Afrika. Her støder de på en primitiv stamme, hvis leder er den hvide dronning Ayesha, der regerer som den almægtige “Hun” eller “Hun-som-skal-adlydes”. En guddommeligt smuk kvinde, der fortryller og forvandler de to engelske tilrejsende for altid og vender op og ned på deres rationelle, videnskabeligt funderede verdensopfattelse. Ayesha er nemlig ikke helt almindelig, hun har levet i flere tusinde år, og hun har et ganske særligt forhold til naturens kræfter.

Hun udkommer den 25. januar som hæftet udgave og e-bog.

Hun H. Rider Haggard (2)

2x Henry Rider Haggard-romaner fra Rosenkilde & Bahnhof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.