Rosenkilde & Bahnhof udgiver Ian Caldwells spændingsroman “Det femte evangelium”

http://fiktionogkultur.dk/wp-content/uploads/2015/03/Det-femte-evangelium-1.jpg

Den 20. april udgiver Rosenkilde & Bahnhof den amerikanske forfatter Ian Caldwells med spænding ventede nye roman, der har været ti år undervejs. Det femte evangelium (The Fifth Gospel) er en bastant spændingsroman på 573 sider, der bygger på en, som forlaget skriver, enorm historisk research.

Om romanen skriver Rosenkilde & Bahnhof:

I 2004 tager pave Johannes Paul den Anden de første spæde skridt til genforening mellem de to dele af kirken, den græskortodokse og den romerskkatol­ske. Splittelsen er et resultat af århundreders stridigheder. Hans sidste ønske er at forene alle brødre i troen, forene Øst- og Vestkirken; men pavens helbred svækkes dag for dag, og enden på hans pontifi­kat nærmer sig hastigt.   

To brødre, Simon og Alex Andreou, er vokset op i Vatikanstaten. Det er verdens mindste nation og et sandt arnested for religiøse og kirkelige hemmelig­heder. De er begge to præster, men tilhører hver deres religiøse retning. Brødrenes fælles ven, forskeren Ugo Nogara, er ved at forberede en mystisk udstilling om Jesu ligklæde, et af den romerskkatolske kirkes helligste relikvier. En gang for alle har han sat sig for, at sandheden om ligklædet skal afsløres. Denne afsløring vil lægge en bombe under den religiøse virkelighed af i dag og under genfor­en­ingen af de to kirkeretninger, og stærke kræfter i Vatikanet har interesser i at undgå sandheden. Aftenen før ferniseringen findes Ugo da også død i en af Vatikanets parker.

Om forfatteren: Ian Caldwell debuterede i 2004 med romanen The Rule of Four aka Belladonnadokumentet, som han skrev sammen med barndomsvennen Dustin Thomason. Romanen, der blev en international succes, strøg blandt andet til tops på New York Times’ bestsellerliste og blev solgt til over 30 lande.

Det-femte-evangelium

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.