Rosenkilde & Bahnhof udgiver Margery Allinghams “Mord i mørke”

Den 21. januar udgiver Rosenkilde & Bahnhof seks romaner i Margery Allinghams serie med gentlemandetektiven Albert Campion.

I Mord i mørke (The Crime at Black Dudley), der første gang blev udgivet i 1929, bliver Albert Campion sat i scene i et væskeægte og meget klassisk Agatha Christie-setup! Om romanen skriver forlaget, at:

En gruppe unge mennesker tager på weekend-ophold på godset Black Dudley i Sydengland. Det er et gammelt slot med stolte traditioner, og blandt klenodierne er den kendte Black Dudley-dolk fra det 15. århundrede. Ifølge overleveringen skulle dolken kunne afsløre en morder. Albert Campion foreslår en uskyl­dig selskabsleg, men legen ender med mord! Gennem slot­tets hemmelige gange og korridorer går nu jagten og den hæsblæsende forfølgelse, indtil den geniale, men også mystiske Albert Campion fremprovokerer en højst overrumplende slutning.

Mord i mørke fra 1929 blev Margery Allinghams gennembrud, og med denne roman fandt hun sit store publikum. Her blev figuren Albert Campion introduceret, dog i en mindre rolle. Det var denne gentlemandetektiv, der skulle gøre Allingham til en af de i samtiden mest elskede britiske kriminalforfatterinder.

Om forfatteren skriver Rosenkilde & Bahnhof:

Margery Allingham (1904-1966), engelsk kriminalforfatter og en af De Fire Store fra krimigenrens Golden Age. De Fire Store bestod af Dorothy L. Sayers, Agatha Christie, Ngaio Marsh og Margery Allingham. Sammen med bl.a. Ronald Knox og G.K. Chesterton var de medlemmer af den kendte sammenslutning af britiske krimiforfattere: The Detection Club. Allingham er mest kendt for sin serie med gentlemandetektiven Albert Campion.

Margery Allinghams Mord i mørke - 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.