Film

20. september 2010

Rutger Hauer medvirker i ny komedie af Rasmus Heide

Den 17. september bragte Politiken en af deres anonyme (og i øvrigt fejlbehæftede) Ritzau-nyheder: Hollywood-stjerne optager komedie i Århus, lød overskriften. Hvilken Hollywood-stjerne, tænkte jeg? Og i hvilken film?

Der er tale om ingen anden end den hollandsk/amerikanske Rutger Hauer, der – oh ak og ve – skal spille overfor Mick Øgendahl og Jonatan Spang i Rasmus Heides nye komedie “Alle for én.” Det opfatter jeg som en lussing til Hauer, men han har jo prøvet et og andet, så han overlever nok også dette. Men alligevel: Av for den!

Der er så megen syndig elendighed i dansk komedie, at man ikke kan se det store i, at et Hollywood-ikon (og én af mine favoritskuespillere) siger ja til at medvirke i et nyt Heide-projekt, der med sådanne vederstyggelige forfærdeligheder som “Blå mænd” (2008) og “Julefrokosten” (2009) repræsenterer det ultimative lavpunkt i dansk komedie. Og dog, Lasse Spangs Olsens film er alligevel værre end Heides. Nå, men man skal jo som bekendt ikke skue hunden på hårene, så jeg lader også denne nye Heide-film tvivlen komme til gode.

Som jeg skrev i indlæggets begyndelse, så er nyheden fejlbehæftet. Fejlen består i, at den pågældende skribent af den publicerede Ritzau-nyhed skriver, at Rutger Hauer er blevet berømt via film som “Blade Runner” og “RoboCop.” Jeg kan gå med til “Blade Runner”, hvor Hauer har en ganske fremtrædende rolle, men hvad han har med “RoboCop” at gøre er for mig en gåde. Det eneste, der knytter Rutger Hauer til “RoboCop”, er, at filmen er instrueret af Paul Verhoeven, der som Hauer er en hollænder i Hollywood-eksil.

NB: Nu har Politiken selv bemærket fejlen, og “RoboCop” er blevet skiftet ud med “Batman Begins”. Et fint – omend noget anonymt – valg, når talen falder på Hauer. Jeg selv ville nok have valgt Robert Harmons “The Hitcher” fra 1986, der i den grad er en af Hauers bedste Hollywood-roller. Han er jo trods alt næsten ikke til stede i Nolans Batman-film.

Jeg tjekkede for sjov en række dagblade for at se, om de havde begået samme fejl som Politiken i forbindelse med Ritzau-nyheden. Både Berlingske Tidende, Kristeligt Dagblad og Fyens Stiftstidende bringer Ritzau-nyheden med “RoboCop”-fejlen. Ekstra Bladet har dog fanget fejlen og  nævner i stedet  “The Hithcher” og “Sin City.”  Sådan kan det gå, når dagbladene copy/paster Ritzau-telegrammer uden at nærlæse, hvad der rent faktisk står. Måske man skulle lade et telegram af denne type suse fordi en af avisens filmkyndige anmeldere … just a hint!

Politikens fejlbehæftede Ritzau-nyhed kan læses her: Hollywood-stjerne optager komedie i Århus.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *