Schleich er klar med 5 nye superheltefigurer fra Marvel og DC

Udklip-6

Schleich har netop lanceret 5 nye superheltefigurer, der stammer fra Marvels og DC Comics’ universer. Figurerne indgår i Schleichs efterhånden ganske fyldige katalog af superhelte og skurke, der i skrivende stund udgøres af flotte 36 styk. Herhjemme bliver figurerne distribueret af Maki A/S, og det er de følgende, vi skal se nærmere på i denne omgang: Green Goblin, Iron Man, Dr. Strange, Thor og Wonder Woman.

Schleich-1

Green Goblin er en herlig sag, en fantastisk skurk. Han hører hjemme hos “Spider-Man”, og i denne udgave måler han 10 cm og har, som det også gør sig gældende for de øvrige figurer, ingen synlige sammenføjninger i plasticen.

Green Goblin blev skabt af Stan Lee og Steve Ditko i 1964, og han optrådte første gang i “The Amazing Spider-Man” #14. Og så er han én af den slags skurke, der har haft flere aliasser, hvor Harry og Norman Osborn er de mest kendte. Som også de andre figurer fra Schleich, er Green Goblin malet i hånden.

Schleich-4

Iron Man er én af de superhelte, der har taget filmelskere med storm. Ikke mindst takket være Robert Downey Jr., der portrætterer den populære superhelt på eminent vis. I den nye udgave fra Schleich, der ligeledes måler 10 centimeter, er han usømmeligt bemalet, og han er en flot tilføjelse til ens superheltesamling.

Iron Man blev født året før ovenstående skurk, altså i 1963, og blev skabt af hele fire forskellige tegneserieikoner: Stan Lee, Jack Kirby, Don Heck og Larry Lieber. Schleich har ikke tidligere produceret en udgave af Iron Man, som man i øvrigt første gang kunne møde i “Tales of Suspense” #39.

Schleich-5

Dr. Strange er den måske flotteste af Schleichs nye figurer: Farverig, fyldt med bevægelse og 11 centimeter høj. Dr. Strange fik sidste år sin debut i biografen, da Scott Derricksons flotte “Doctor Strange” havde premiere med Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Dr. Stephen Strange.

Doctor Strange hører ikke til blandt Marvels mest kendte figurer, så det er herligt, at Schleich alligevel har satset på at sende ham på markedet. Marvel-magikeren kom også til verden i 1963, og endnu en gang var det Stan Lee og Steve Ditko, der udtænkte ham. Dr. Stephen Strange dukker i øvrigt op i biografen næste år, da han er med i Anthony og Joe Russos ensemblefilm “Avengers: Infinity War” (2018).

Schleich-3

Så er turen kommet til mægtige Thor! Og mægtig, det er han … også hos Schleich. Han repræsenterer i denne ombæring den højeste af figurerne, og med sin løftede hammer måler han flotte 13 centimeter. I Marvels Cinematic Universe er det Chris Hemsworth, der portrætterer tordenguden, hvilket han gør fremragende. Næste gang vi kan opleve Marvels udgave af den nordiske gud i biografen er til november, hvor Taika Waititis “Thor: Ragnarok” får premiere.

Thor hører også 1960’erne til. Han gjorde sin entré i “Journey into Mystery” #83 i 1963, og i dag er han at tælle blandt Marvels mest populære helte. Og ja, det er sørme igen Stan Lee, der er én af skaberne af Thor. Udover produktive Lee, er det ikonet Jack Kirby og Larry Lieber, der står bag Thor.

Schleich-2

Den sidste figur er DC Comics’ Wonder Woman, der tidligere er blevet produceret i to varianter af Schleich. Den nye udgave tager afsæt i Patty Jenkins’ flotte “Wonder Woman” fra i år, hvor det er Gal Gadot, der igen spiller superheltegudinden. Tidligere har Schleich sendt to udgaver af Wonder Woman på markedet, hvor den ene er en klassisk variant og den anden er modelleret efter Zack Snyders udgave i “Batman v Superman: Dawn of Justice” fra 2016.

Wonder Woman er klassens alderspræsident. Hun kom nemlig til verden i 1941, hvilket betyder, at hun i år har kunnet fejre sin 76 års fødselsdag. Hun havde sin debut i “All Star Comics” #8, og hun blev skabt af William Moulton Marston og Harry G. Peter. Wonder Woman, der jo som bekendt er en del af Justice League, kan man se frem til at møde i Zack Snyder “Justice League” (2017), Patty Jenkins’ “Wonder Woman 2” (2019) og “Flashpoint” (2020), som endnu ikke har fået tildelt en instruktør!

Jo, der sker i sandhed meget i superhelteuniverserne, og der er meget at se frem til … ikke mindst de nye og altid flotte figurer fra Schleich!

This slideshow requires JavaScript.