“Skyggefamilie” af Miyuki Miyabe udkommer 15. februar

Skyggefamilie er en af de første japanske krimier som udgives på dansk. Romanen sætter fokus på den dunkle verden af chatrooms på internettet, der giver mennesker mulighed for at udleve drømmen om at være en helt anden, men som også kan få vidtrækkende og katastrofale konsekvenser i den virkelige verden.

Under efterforskningen af et dobbeltmord på en midaldrende mand og dennes purunge elskerinde falder politiet over en e-mail-korrespondence, som forbinder det mandlige offer med en online-fantasi-familie. Politiet retter fokus mod denne skyggefamilie, og noget tyder på, at medlemmerne har forladt chatroom’et og er begyndt at mødes offline.

Takegami, som normalt helliger sig papirarbejde på stationen, finder pludselig sig selv midt i efterforskningen, efter hans kollega, som var ansvarlig for sagen akut er blevet indlagt på hospitalet. Til Takegamis store overraskelse bliver hans gode ven og tidligere kollega Chikako også tilknyttet efterforskningen. Sammen forsøger de to kolleger at kaste lys over en vanskelig mordsag, som balancerer på grænsen mellem fantasi og barsk virkelighed.

Bogen er forsynet med et forord hvor oversætteren Thomas Høy Davidsen, introducerer læseren til den særprægede japanske tradition for krimi, gys og gru.

Miyuki Miyabe (f. 1960) er en af Japans mest populære forfattere. Hun har skrevet en lang række bestseller-krimier, hvoraf adskillige er oversat til flere sprog. To af hendes bøger er filmatiserede, og hun har vundet mange litterære priser. Skyggefamilie er hendes første på dansk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.