Søndagsavisens unuancerede angreb på Netflix’ filmudbud.

Hvis du er til de helt nye kvalitetsfilm, er Netflix nok ikke det første sted, du skal tegne abonnement.

Således sparker Niels Philip Kjeldsen sin artikel om Netflix’ elendigheder i gang. Den kan læses i Søndagsavisen, der med sine 1,6 millioner læsere på ugentlig basis markedsføres som “Danmarks mest læste avis” … eller “Danmarks mest læst reklame”, som sloganet rettelig burde lyde.

Artiklen er – udover at være begrædeligt inkompetent og helt uden tyngde – horribel i sin uforståeligt negative vinkling af Netflix’ filmudbud. Og at man bruger IMDb-karakterer som rettesnor for kvalitet borger ikke just for … kvalitet. IMDb er et fantastisk værktøj, men de brugergenererede vurderinger er rent ud sagt ubrugelige.

Hvis man endelig skal se nærmere på det irriterende regnskabsark, skribenten har flikket sammen, så repræsenterer 206 af de 340 film, Netflix har udvidet deres bagkatalog med fra januar til april i år, en IMDb-score på mellem 6 og 8,5. Det er – IMDb’s elendige brugervurderingssystem til trods – ikke dårlige scores. Og hvis man kigger på udgivelsesårene for de 340 omtalte film, så er de 274 af disse blevet produceret mellem 2001 og 2015.

artikel

Ligeledes kommer artiklen, jeg undlader af høflighed ikke at anvende citationstegn om den nævnte skrivegenre, ikke nærmere ind på, hvor man ellers skal finde disse “nye kvalitetsfilm” … eller hvad “kvalitetsfilm” i det hele taget dækker over. Denne brokkeartikel, der er kronisk negativ i sin vinkling, samt exceptionelt snæversynet i sin analyse, forsøger blandt andet med afsæt i Netflix-brugernes utilfredshed at påvise, som artiklens overskrift også fortæller os, at: “Netflix giver dig gamle, halvdårlige film” … men hvad er “gamle film”? Og er “gamle film” pr. definition halvdårlige? Og hvad er en “halvdårlig film”?

Søndagsavisen skriver: Gennemgangen kommer i forlængelse af, at Søndagsavisen i begyndelsen af februar kunne fortælle, at 29 procent af de danske Netflix-brugere er utilfredse med aktualiteten af indholdet, og at 37 procent aktivt overvejer at opsige deres abonnement.

Det burde jo ikke komme bag på nogen som helst, at brugerne er utilfredse. Brugere vil altid være utilfredse. Og hvor mange af de adspurgte brugere har rent faktisk gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i det ca. 2000 titler store bagkatalog, Netflix DK har? Et bagkatalog, der i snit vokser med 70 titler om måneden. Men for 69 kroner pr. måned skal man som bruger jo også have adgang til hele den forkromede filmhistories produktioner fra 1895 til i dag.

Hvis man ser bort fra den ikke særligt nuancerede tilgang til udbuddet af film, som artiklen repræsenterer, så får de ovenfor nævnte utilfredse brugere – for en pris på 69 kroner om måneden – på årlig basis stillet et ikke uvæsentligt antal Netflix-producerede tv-serier til deres rådighed. Og her taler vi om serier, der fra premierestart af er tilgængelige i hele, ubrudte sæsonlængder: House of Cards, Orange is the New Black, Agent Carter, Bloodline, The Adventure of Puss in Boots, Hemlock Grove, Arrested Development og senest Daredevil.

Og så konstaterer en helt igennem uinteressant digital analytiker på hurtig og letkøbt vis, at: der klart er plads til forbedringer … gab, altså!

KILDE: Søndagsavisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.