Kunst

30. april 2011

Spændende nyt til kunstelskere: Google Art Project

Endelig et Google-projekt – et Google-initiativ – jeg finder fantastisk. Google har, sammen med 17 kunstmuseer verden om, skabt Google Art Project, hvis formål det er at levere nogle af kunsthistoriens største mesterværker i høj opløsning. I en tid, hvor HD efterhånden har vundet indpas i et ikke ubetydeligt antal hjem med fladskærme og Blu-ray-afspillere, er det herligt, at man også nu er begyndt at fokusere på formidlingen af kunst i HD. En måde, der gør det muligt hjemmefra at nærstudere kunstværker, som man aldrig tidligere har kunnet gøre det.

Jeg må sige, at jeg er virkelig begejstret for projektet, og at jeg allerede har haft stor glæde af at kunne nyde detaljer som penselføring, farvevalg og graden af patina i ét af mine favoritmalerier af Édouard Manet, nemlig In the Conservatory fra 1879, der til daglig hænger på Alte Nationlagalerie i Berlin. Jeg har nedenfor indsat en fin udgave af maleriet, men tjek selvsamme i Google Art Projet og bliv forbløffet: Klik her.

Blandt de museer, der deltager i projektet, er Metropolitan Museum of Modern Art i USA, Tate i London samt både Rijksmuseum og Van Gogh-museet i Amsterdam, Holland.

in-the-conservatory-af-edouard-manetOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *