Sjov & Leg

26. februar 2018

STAR WARS-NYT: 2x BB-8 fra Toys ‘R’ Us

Er du også betaget af galaksens frække kugledroid, som har formået at gøre R2-D2 rangen stridig som den mest populære astromech-droid?

Ja, siger du? Så skal du helt sikkert læse videre nedenfor, hvor vi præsenterer to udgaver af BB-8, der tog mange biografgængere med storm, da han i 2015 gjorde sin entré i J.J. Abrams’ “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”.

De to udgaver, hvoraf den ene er fjernstyret, er produceret af henholdsvis Jakks Pacific og Hasbro.

De omtalte figurer i dette indlæg er sponseret af Toys “R” Us, der har et af de største udvalg af “Star Wars”-figurer og fartøjer herhjemme.

 

Rey: Where do you come from?
[BB-8 beeps]
Rey: Classified, really? Me too. Big secret.

– “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” (2015)

Men inden, vi ser nærmere på BB-8-figurerene, skal vi undersøge, hvad droids er for nogle størrelser!

Nogle ruller på hjul, andre går på ben – og ja, nogle kan sågar flyve. De mange forskellige droids, der befolker galaksen, kan de mest utrolig ting!

Udadtil synes de fleste droids ikke at have ret meget til fælles. Se bare på R2-D2 og C-3PO. Den ene er en lille, blå og hvid robot, der kommunikerer med fløjet og biplyde. Den anden er en høj, gylden robot, der taler seks millioner sprog … flydende! Men ligesom mennesker har doids vidt forskellige personligheder – og gennem deres venskab har R2-D2 og C-3PO lært, at de slet ikke er så forskellige endda.

Droids findes i endnu mere tossede skikkelser. Den kejserlige spiondroid ligner eksempelvis et farligt insekt, og kampdroiden er så tynd, at den mest af alt minder om et skelet. Og så er der BB-8, som vi skal se nærmere på nu. Han ruller som en bold, og minder mest af om en badebold, man kan finde på stranden.

BB-8 er en såkaldt astrodroid, der kan færdes overalt ved at trille som en bold. Uanset hvilken vej hans krop triller, bliver hans hoved siddende øverst. Det er perfekt, når han skal omkring på planeten Jakkus sandede, klippefyldte overflade.

Når BB-8 skal nå svært tilgængelige steder, affyrer han sine væskekabelkannoner, der gør det ud for løfteraketter. Orienteringssensorer fortæller BB-8, hvilken del af hans krop der vender opad, og hvilken der vender nedad, mens andre dele af kuglen indeholder aflukker til opbevaring af værktøj og kostbarheder.

Den første udgave af BB-8, vi skal se på, er en kæmpe af slagsen. Ja, der er tale om en decideret mastodont! Den fine udgave måler flotte 50 cm høj, og så er han udstyret med lys og lyd, der gør ham til en fornøjelse at have stående … ja, han er et lystigt bippende selskab, og vel nok én af de største udgaver på markedet. Han er også udstyret med sin “thumbs up”-flamme og så kan hovedet placeres præcis, som man ønsker.

Det er det amerikanske firma Jakks Pacific, der står bag figuren. De har specialiseret sig i store figurer, som de deler ind i tre kategorier:

Big-Figs (18″-19″ ca. 45-49 cm)
Big Figs Massive (31″ ca. 79 cm)
Big-Figs Colossal (48″ ca. 122 cm)

Denne BB-8 er pladskrævende i samlingen, men han er også billig, hvis man gerne have han en store udgave af den kuglerunde droid.

Nu er turen kommet til Hasbros fjernstyrede udgave, der er et fint pendant til Spheros markant dyrere udgave.  Denne BB-8 egner sig fortrinlig til husets mindste “Star Wars”-fans, som gerne vil have noget, der kan bevæge sig. Det er en solid sag, der ikke tager skade af at støde ind i ting eller trille et trin eller to ned ad trappen.

Hasbro, der sidder på de store licenser, når vi taler “Star Wars”-legetøj, har med denne BB-8 lanceret et underholdende stykke mekanisk legetøj, der kan fornøje i timevis, og hvis man netop er fan af den lille, orange kugle, så er den en fin udgave at have stående.

Der medfølger remotekontrol, og selve BB-8 skal samles, førend den kan tages i brug. Og husk nu at købe batterier med hjem fra legetøjsbutikken, så man ikke får en lille galaktiske scene i hjemmet, når man skal have den frække droid ud at rulle!

De to udgaver af BB-8 (og mange andre figurer) kan som nævnt købes hos Toys “R” Us, der har et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj!

May the Force be with you til næste gang!

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *