STAR WARS-NYT: 3 forskellige Darth Vader-figurer fra Hasbro og Jakks Pacific

Inden længe kan vi igen sætte os til rette i biografen og lade os katapultere ud i den galakse, der er bugnende fuld af eventyr. Det sker, når det ottende kapitel i den originale saga – “The Last Jedi” – får dansk biografpremiere den 13. december.

Det er som bekendt ikke længere Darth Vader, som sætter dagsordnen. Han er længe væk, og af Imperiets aske har den grufulde First Order rejst sig med Kylo Ren som én af bannerførerne.

Men vi må ikke glemme, at netop Darth Vader er én af de mest betydningsfulde figurer i det univers, der i år har rundet flotte 40 år. Derfor skal vi se nærmere på tre figurer, som legesyge “Star Wars”-elskere kan ønske sig i julegave.

De omtalte figurer i dette indlæg er alle sponseret af Toys “R” Us, der har et af de største udvalg af “Star Wars”-figurer og fartøjer herhjemme.


If you only knew the power of the dark side.
– Darth Vader

Manden, som kommer til at kaste en slagskygge af terror over galaksen, blev født som den fattige slavedreng Anakin Skywalker på planeten Tatooine. Den historie får vi nøje fortalt i George Lucas’ prequel-trilogi, hvor Anakin gradvist bliver indrulleret i de ondes rækker og ender med at blive én af galaksens fermeste beherskere af Kraften, da han bliver sithfyrsten Darth Vader.

Vader, der portrætteres af James Earl Jones og David Prowse, er af AFI (American Film Institute) blevet kåret som én af filmhistoriens største skurke. Ja, han har faktisk fået en flot tredjeplads og bliver blot overgået af Norman Bates fra “Psycho” og Hannibal Lecter fra “The Silence of the Lambs”, hvilket må siges at være fint selskab for en skurk.

Den Darth Vader-figur, vi skal se nærmere på først, kommer fra det amerikanske firma Jakks Pacific, der har specialiseret sig i kæmpefigurer. Man kan i dette indlæg læse mere om de figurstørrelser, firmaet lancerer i deres såkaldt Big Figgs-serie.

I dette tilfælde er der tale om en sithfyrste, der i al sin galaktiske vælde måler flotte 50 centimeter. Der er tale om en såkaldt repacking-figur, der tidligere er blevet lanceret i forskellige indpakninger, som man også kan se, når man sammenholder billedet overover med billedet nedenunder. Seneste er denne Darth Vader-figur blevet lanceret i firmaets “The Force Awakens”-produktlinje.

Denne Darth Vader er en gevinst for enhver “Star Wars”-samling, og vanen tro har Jakks Pacific styr på detaljerne. Den stolte sithfyrste tager sig flot og imponerende ud, og med knyttet næve og åben hånd lader det til, at han er ved at forberede sig mentalt på et af sine så frygte force chokes … stakkels ham, der bliver udsat for det!

Han er udstyret med stofkappe, hvilket ikke er så almindeligt i figurhenseende, der holdes sammen af en metalkæde. Der medfølger desværre ikke et lyssværd med denne gang, men han har et hængende ved sin side, der ikke kan afmonteres. Han har syv bevægelige led, der gør, at man kan placere ham i præcis den position, man ønsker.

Den næste Vader er intet mindre end fantastisk! Han er produceret af Hasbro, der jo tilbage i 2000 overtog produktionen af “Star Wars”-figurer fra Kenner, da de opkøbte firmaet. I dette tilfælde er der tale om en figur, der tager afsæt i den desværre afsluttede animationsserie “Star Wars Rebels”, hvor Darth Vader optræder.

Der er tale om en electronic duel-figur på cirka 30 centimeter, der er modelleret nøjagtigt efter Vaders udseende i “Star Wars Rebels”. Således er han eksempelvis blevet udstyret med røde øjne i visiret, hvilket jo står i kontrast til de ellers begsorte af slagsen, der normalt kendetegner ham.

Det særlige ved denne figur er, at den er udstyret med lyd, og når man klemmer Vaders ben sammen, bevæger lyssværdet sig samtidig med, at det lyser op. På den måde kan man eksempelvis lave sine egne dueller, hvis man anskaffer sig en anden figur i electronic duel-serien, nemlig rebellen Kanan Jarrus, som omtales i et kommende indlæg.

Figuren er udstyret med en kappe af stof, og hovedet såvel som hænderne er bevægelige.

Vi er nu nået til den sidste Darth Vader-figur i denne omgang. Det drejer sig om en figur fra Hasbros The Black Series. En figurserie, der producerer figurer i to størrelser: 3.75 inch og 9 inch. I dette tilfælde er der tale om en 3.75 inch-figur, ca 9.5 centimter, der af mange “Star Wars”-samlere anses for den rigtige størrelse. Det var nemlig den størrelse, som det hedengangne firma Kenner lancerede de første “Star Wars”-figurer i tilbage i 1978.

Denne figur, der indgår som nummer 6 i denne figur-serie, er udstyret med lyssværd, blaster og aftagelige hånd. Ligeledes medfølger der et ganske særligt stykke ekstraudstyr, der kan få alle “Star Wars”-fans til at klappe i deres hænder af fryd!

Når man afmonterer Vaders hånd, kan man i stedet montere Han Solos røde blasterskud, der stoppes i luften af Darth Vader, inden skuddet rammer ham. Det er et meget fint element hos figuren, der tilføjer en ekstra dimension, og selve scenen kan opleves i Irivn Kershners “Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (1980).

Jeg har nedenunder indsat to stills, så man kan se, hvor inspirationen til denne figurs ekstraudstyr stammer. Det er eminent, ja det er!

Alle ovenstående figurer kan som nævnt købes hos Toys “R” Us. Ikke blot har de et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj hos Toys “R” Us!

May the Force be with you til næste gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.