STAR WARS-NYT: 3 nye figursæt fra Hasbro!

Den 13. december får det ottende kapitel i den overordnede “Star Wars”-saga dansk biografpremiere. Det drejer sig om Rian Johnsons “Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi” (2017), der udgør midterdelen i sequeltrilogien, som får sin afslutning i 2019 med J.J Abrams’ “Episode IX”.

Det er en fast tradition, at en ny “Star Wars”-film også byder på nye figurer og fartøjer, og her er “The Last Jedi” ingen undtagelse.

I forbindelse med Force Friday den 1. september løftede blandt andet Hasbro sløret for, hvad vi kunne forvente os af nye “Star Wars”-figurer. Her skal vi se nærmere på tre nye produkter fra Hasbro, der udgøres af fine 3.75 inch-figursæt, der alle er lanceret i firmaets nye, interessante Force Link-serie.


Lige siden Kenner sendte de første “Star Wars”-figurer på markedet i 1978, har størrelsen 3.75″  været den “rigtige” figurstørrelse. Der er tale om figurer, der cirka måler 9.5 centimeter, og netop dén størrelse har Hasbro fortsat med at lancere figurer i, efter at de overtog Kenner tilbage i 2000.

Som skrevet, så hedder den nye produktserie Force Link, hvilket betyder, at man ved at købe et såkaldt Force Link-armbånd kan få figurerne til at tale. En spændende tilføjelse, der giver en ekstra dimension til figurerne.

Hasbro benyttede sig i øvrigt af en lignende teknologi, da de i 1999 lancerede deres Episode I Collection. Med figurerne i denne produktserie medfulgte der en såkaldt CommTechChip, der – når man tilkøbte en aflæser – kunne få figurerne til at tale.

Force Link-armbåndet kommer i et såkaldt Starterset, der også indeholder en maskeret Kylo Ren og dennes lightsaber.

Ren, der er én af de centrale figurer i “The Last Jedi” – og hele sequeltrilogien, må man gå ud fra – er den udvalgte, der skal genrejse sithordnen i galaksen. Hasbros tidligere produktserie inkluderede flere udgaver af Kylo Ren, men ingen af dem var så detaljeret som denne.

Hvis man er “Star Wars”-fan SKAL man investere i dette sæt. Armbåndet, der kræver 2x AA-batterier, udvider hele oplevelsen at sidde med de nye, fantastiske figurer … om man så er barn eller voksen. Det er i øvrigt alle figurerne i Hasbros nye serie, også de klassiske, der fungerer sammen med armbåndet.

Hasbros nye Force Link-serie – der udgør den produktserie, der skal lancere de nye figurer fra “The Last Jedi” – består vanen tro også af klassiske figurer, hvilket eksempelvis også figurserierne fra “The Force Awakens” og “Rogue One One” gjorde.

Det er således ikke kun figurer fra den kommende film, man kan købe, men også nye udgaver af klassiske figurer, der ikke optræder i “The Last Jedi”. Som f.eks. ovenstående Deluxe Double Pack-sæt, hvor man får smugleren Han Solo og dusørjægeren Boba Fett i helt nye udgaver.

Hasbro har fået ros for, at de med deres nye serie har skabt figurer, der både er smukt bemalet, men som også har en høj grad af genkendelighed. Og det kan man ved selvsyn konstatere, når man selv sidder med figurerne.

Et af de sæt, der indeholder nye og ikke tidligere udsendte figurer, er dette Deluxe Double Pack-sæt. Sættet udgøres igen af to figurer: Rey og en Elite Pratorian Guard. Sidstnævnte er en figur, der er blevet særligt udviklet til “The Last Jedi”, og den fungerer som en evolutionær udvidelse af den klassiske  Royal Guard, der er Kejserens personlige livgarde. Det skal blive spændende at se, hvorledes de tager sig ud, når filmen får premiere.

Begge figurer i dette sæt er udstyret med tilbehør, der for Reys vedkommende tæller en lightsaber og hendes vandrestav, og som for Elite Pratorian Guards vedkommende udgøres af en kampstav.

Disse sæt er fantastiske tilføjelser til ens samling af 3.75 inch-figurer, og Hasbro udviser endnu en gang stor trofasthed over for måden, Kenner i sin tid valgte at udforme de figurer, der sidenhen skulle blive standarden!

May the Force be with you til næste gange!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.