STAR WARS-NYT: En fantastisk Dagobah-udgave af Yoda fra Hasbro!

Han hører til blandt galaksens mest enigmatiske figurer: Hvor stammer han fra? Hvilken race tilhører han? Hvor mange er der af hans slags? Er de alle fredelige? Ja, spørgsmålene er mange, og svarene er få.

Alle disse spørgsmål kan dog blive besvaret, hvis der er hold i rygterne om, at Lucasfilm og Disney planlægger en antologifilm, der fortæller den grønne jedi-filosofs oprindelseshistorie.

Om det bliver til noget, ja det må tiden vise. Indtil videre kan vi dog se frem til, at “Solo: A Star Wars Story” rammer de danske biografer den 25. maj i år. Og hvem ved; måske Yoda dukker op i denne?

Men indtil den næste film rammer os, kan vi fordrive ventetiden med at se nærmere på en række af de figurer, der befolker galaksen … og vi stævner ud med en ny og meget fin Dagobah-udgave af Yoda!

Den omtalte figur i dette indlæg er sponseret af Toys “R” Us, der har et af de største udvalg af “Star Wars”-figurer og fartøjer herhjemme.


Yoda: Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm?
– “Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (Irvin Kershner, 1980)

Hasbros nyeste skud på stammen over “Star Wars”-figurer i deres 12 inch Hero Series er intet mindre end fantastisk! Der er tale om et pletskud, og det er vel nok den flotteste figur, vi har set i meget lang tid.

Denne Dagobah-udgave af Yoda er lanceret i Hasbros “The Last Jedi”-produktserie, og det er den indtil videre eneste retrofigur i serien. De må gerne sende flere på markedet, hvis standarden kan matche denne.

Afsættet til netop denne udgave stammer naturligvis fra Dagobah-scenerne i Irvin Kershners “Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (1980), der udgør midterdelen i den originale trilogi. Her møder vi første gang Yoda, der efter klonkrigene har valg at leve en eksiltilværelse på den tågede og sumpede planet Dagobah.

Her opsøges han af Luke Skywalker, der ønsker, at Yoda skal træne ham i den ædle kunst at være en jedi. Skywalker vil lære at mestre Kraften, men Yoda er ikke – til at begynde med – fuldt overbevist om, at han kan oplæres. For gammel, han er!

Hasbros figur indgår som skrevet i deres 12 inch Hero Series, hvilket svarer til 30 cm. Yoda er dog nedskaleret til 18 centimeter … det ville jo se fjollet ud, hvis han matchede Chewbacca i størrelse, når de står ved siden af hinanden.

Han er udstyret med lysværd, vedhæng og sin signaturslange, som gør, at figuren også fungerer som en hyldest til den første Kenner-udgave af Yoda fra 1980, der blev sendt på markedet i firmaets første bølge af figurer, der tager afsæt i “The Empire Strikes Back”.

Hvis man gerne vil have en galaktisk-fantastisk Yoda i sin samling, der ikke ruinerer én, men som samtidig er tro imod originalen og som har styr på detaljerne, så er Hasbros udgave vejen frem. Han er modelleret med sans for den Yoda, vi kender fra “The Empire Strikes Back” … og så koster han blot 180 kroner!  

Yoda (og mange andre figurer) kan som nævnt købes hos Toys “R” Us, der har et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj!

May the Force be with you til næste gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.