STAR WARS-NYT: Er du glad for Troopers? Her er fire forskellige af slagsen!

Julen nærmer sig med galopperende hast, og inden længe sidder vi igen bænket i biograferne til dette års nye eventyr, der foregår i en galakse langt, langt borte!

“The Last Jedi” vil vanen tro byde på flere forskellige typer af stormtroopers, og hvis man har en særlig interesse for disse frontsoldater, der er tro imod Imperiet og The First Order, så findes der et hav af varianter, man kan smykke sit hjem og sin samling med.  

I den følgende præsentation skal vi se nærmere på fire forskellige troopers, hvoraf de to af dem hører hjemme i den originale trilogi, og de to andre er skabt specielt til “Star Wars: The Force Awakens”, der tog verden med storm i 2015.

De omtalte figurer i dette indlæg er alle sponseret af Toys “R” Us, der har et af de største udvalg af “Star Wars”-figurer og fartøjer herhjemme.


Stormtrooper #1: Do you know what’s going on?
Stormtrooper #2: Maybe it’s another drill?
– “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (George Lucas, 1977)

I ovenstående introduktion skriver jeg godt nok, at vi skal se nærmere på fire stormtroopers. Stormtrooper er naturligvis en særlig troopervariant ud af mange, og den første, vi skal se nærmere på, er en såkaldt biker scout aka scout trooper, som vi kender fra Richard Marquands “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi” fra 1983.

Den fine biker scout er produceret af det amerikanske firma Jakks Pacific, og som omtalt i tidligere indlæg, så har Jakks specialiseret sig i kæmpefigurer, såkaldte Big Figs, der står i modsætning til eksempelvis Hasbros figurer. Hvis man vil læse mere om Jakks figurstørrelser, så kan man læse dette indlæg.

Denne Big Fig måler flotte 50 centimeter og er skabt med respekt for den originale figur. Der er styr på detaljerne, og han er udstyret med mobile led. Hovedet, armene, hænderne og benene kan således drejes og vinkles, så man kan placere trooperen i præcis den positur, man ønsker. Han er ligeledes blevet udstyret med en blaster, der dog er fastmonteret på selve figuren og som altså ikke kan fjernes.

En af de mest berømte biker scout-optrædender kan man opleve i speeder bike-sekvensen, der bygger på Ralph McQuarries concept art. Sekvensen er fra Richard Marquands “Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi” (1983), hvor Leia og Luke eftersætter to biker scouts gennem Endors tætte jungle.

Den næste trooper, vi skal tage under kærlig behandling, gjorde første gang sin entré i J.J. Abrams’ “Star Wars: The Force Awakens” fra 2015. Der er tale om en såkaldt First Order Stormtrooper, der udgør næste generation af stormtroopers.

Det er igen Jakks Pacific, der står bag denne fine figur, der ligeledes skyder flotte 50 centimeter i vejret. Med modsat vores biker scout, så er denne First Order Trooper blevet udstyret med en blaster, der kan afmonteres. Det skaber naturligvis en mere dynamisk figur, der muliggør flere positioner. First Order Trooperen er udstyret med de samme mobile led som også biker scout’en, hvilket kendetegner alle figurer fra Jakks Pacific. Denne trooper er naturligvis ekstra julegave-oplagt, hvis man er ekstra glad for sequel-trilogien, hvis midterdel – “The Last Jedi” – får premiere den 13. december.

Nu er turen kommet til en anden trooper, en såkaldt flametrooper, der ligeledes er blevet udviklet specielt til “Star Wars: The Force Awakens” og som også hører til i rækkerne af soldater, der er tro imod The First Order.

Denne gang er det Hasbro, der står bag figuren, som indgår i firmaetssåkaldte  12 inch Hero Series, der tæller “Star Wars”-figurer fra alle dele af det omfattende univers.

I dette tilfælde er der tale om en cirka 30 centimeter høj trooper, der er udført i højglans-plastic, der modsvarer dens filmiske modpart. Som også Jakks Pacific-figurerne, så er denne blevet udstyret med bevægeligt hoved, arme, hænder og ben, og har fået sit (aftagelige) signaturvåben i næven: Den skrækindjagende flammekaster, der gør livet surt for rebeller og andre fjender af First Order-imperiet.

Den sidste figur, der skal granske i denne omgang, er en imponerende sag, der kan få alle “Star Wars”-fans til at få julelys i øjnene. Og da det jo er den rette årstid til at blive forblændet på netop dén måde, så lad mig præsentere stormtrooperen fra Thinkway Toys!

Der er tale om en animatronic, der er udstyret med et overflødighedshorn af funktioner!

Den interaktive stormtrooper er en fryd for øjet og ørerne, og hvis man elsker disse anonyme galaksesoldater, vis lod det er at være første led i Imperiets krig mod rebellerne, så bliver man ikke ked af at finde en sådan under juletræet om 19 dage!

Man kan deltage i sin egen intergalaktiske kamp med denne fantastiske stormtrooper, der er blevet udstyret med flere end 15 udtryk og lydeffekter. Den taler til dig, bevæger armene, hovedet og taljen og affyrer sin blaster med lydeffekter. Den har fire indstillinger, bl.a. stemmeaktiveret samtalefunktion og kampindstilling og så måler den 43 centimer.

Figuren har 23 bevægelige led og er baseret på concept art fra “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (George Lucas, 1977) … og ja, der er tale om a must buy!

Alle ovenstående figurer kan som nævnt købes hos Toys “R” Us, der har et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj hos Toys “R” Us!

May the Force be with you til næste gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.