STAR WARS-NYT: Fantastisk Darth Vader fra Attakus’ Elite Collection-serie!

I find your lack of faith disturbing!

Da “Star Wars” i 1977 have premiere, blev én af filmhistoriens største skurke givet liv, nemlig sithfyrsten Darth Vader, der som bekendt blev født som slavedrengen Anakin Skywalker.

Der findes et hav af Darth Vader-figurer, man kan købe hjem til sin samling, men én af de flotteste står det franske firma Attakus bag. Denne Vader tårner flotte 22 centimeter i vejret, er støbt i hårdt resin og er blevet produceret i et begrænset oplag på 3000 eksemplarer.

Darth Vader - Attakus Elite Colection - Star Wars - Wendros - Merchandise - Darth Vader-figur - Fiktion & Kultur (1)

Darth Vader - Attakus Elite Colection - Star Wars - Wendros - Merchandise - Darth Vader-figur - Fiktion & Kultur (4)

Der er en eksklusivitet over figuren, der emmer af den storhed, som en ægte sithfyrste skal udtråle. For at cementere, at der er tale om noget eksklusivt, får man et såkaldt ægthedscertifikat sammen med figuren, der gør opmærksom på, hvor mange figurer, der er produceret, og hvilket nummer ens erhvervede figur har. Det er et element, der taler til samleren i en.

Attakus står bag et overflødighedshorn af “Star Wars”-figurer, der alle er skabt med blik for detaljerne. Alt sidder lige i skabet, og intet er overladt til tilfældighederne. Så når man investerer i en af de flotte figurer – eksempelvis denne Darth Vader – så ved man også på forhånd, at man får kvalitet.

Darth Vader - Attakus Elite Colection - Star Wars - Wendros - Merchandise - Darth Vader-figur - Fiktion & Kultur (3)

Darth Vader - Attakus Elite Colection - Star Wars - Wendros - Merchandise - Darth Vader-figur - Fiktion & Kultur (2)

Hvis man har kastet sin kærlighed på netop denne figur, så kan man med fordel købe Ryder Windhams og Peter Vilmurs “The Complete Vader”, der opsummerer og kortlægger den enorme betydning, Darth Vader har haft, siden han første gang tonede frem i biograferne i 1977. Bogen giver et kyndigt og velillustreret indblik i den figurs liv, der i løbet af 40 år har formået at skabe sin egen mytologi, og som i dag hører til blandt filmhistoriens mest berømte figurer. Bogen er et fint pendant til det galaktiske herlighed fra Attakus.

IMG_7448

Om Darth Vader har Stephen J. Sansweet, der er manden med den største, private “Star Wars”-samling, udtalt, at:

[quote]

Darth Vader may have technically been an underling, but he was the vilest of screen villains nonetheless. The sight of him was enough to give children nightmares. Some three decades after he first appeared, audiences still were voting him top movie bad guy of all time.

[/quote]

Høj, maskeret og klædt i sort læder var Vader en skræmmende og intimiderende skikkelse, der var skræddersyret til jobbet som ondskabens ikon. Ja, det amerikanske filminstitut har i den henseende ligefrem kåret ham som én af filmhistoriens største skurke, og han overgås blot af Dr. Hannibal Lecter og Norman Bates. Ja, det må siges at være fint selskab, han er havnet i. At Vader også kan læses som en tragisk helt er så en anden sag.

Attakus-figuren er en virkelig smuk udgave af Darth Vader, og den taler til samlere og alle, der elsker eventyrerne in a galaxy far, far away. Så hvis du mangler en flot Vader-figur til skrivebordet, så er denne et fornuftigt bud! Ja, den er ligefrem et must buy!

Join him … it’s your destiny!


LOGO-Wendros


IMG_7447

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.