STAR WARS-NYT: Finn, Kylo Ren & Captain Phasma

Vi nærmer os tiden, hvor “Star Wars” igen melder sin ankomst i biografen. Det er det ottende kapitel i den originale saga – “The Last Jedi” – vi er nået til, og denne gang er det Rian Johnson, der instruerer.

Her skal vi se nærmere på tre figurer, der alle blev lanceret i forbindelse med premieren på J.J. Abrams’ “The Force Awakens” fra 2015. Og det er alle figurer, som vi igen møder i “The Last Jedi”, når denne får dansk biografpremiere den 13. december.

De omtalte figurer i dette indlæg er alle sponseret af Toys “R” Us, der har et af de største udvalg af “Star Wars”-figurer og fartøjer herhjemme.

[divider]

Kylo Ren: That lightsaber … It belongs to me.
Finn: Come get it.
– “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” (2015)

De to første figurer, vi skal se nærmere på, er Finn og Kylo Ren. De mødte, som vi jo nok husker, hinanden i en voldsom lightsaber-duel i “The Force Awakens”. Nedenfor står de langt mere fredsommeligt skulder ved skulder og venter på at blive befriet fra deres respektive pap-fængsler.

Det er det amerikanske firma Jakks Pacific, der står bag figurerne. De har specialiseret sig i store figurer, som de deler ind i tre kategorier:

Big-Figs (18″-19″ ca. 45-49 cm)
Big Figs Massive (31″ ca. 79 cm)
Big-Figs Colossal (48″ ca. 122 cm)

Finn og Kylo Ren er begge 18″-figurer, hvilket vil sige, at de måler flotte 45 centimeter i højden. De er udstyret med henholdsvis blaster (Finn) og lyssværd (Kylo Ren), og så er de naturligvis bevægelig i deres led: Hoved, arme, hænder og ben.

Som man kan se på billederne nedenfor, så er figurerne utroligt detaljerige, og Kylo Ren er ydermere blevet udstyret med en kappe og hætte af stof, der fuldender figuren på smukkeste vis. De store figurer fra Jakks Pacific er et fint pendant til eksempelvis Hasbros 12″-figurer (ca. 30 cm), og hvis man er samler og legeglad, gamling som yngling, så er disse figurer fornemmer tilføjelser til ens galaktiske samling derhjemme.

Lige siden Kenner sendte de første “Star Wars”-figurer på markedet i 1978, har størrelsen 3.75″  været den “rigtige” figurstørrelse. Der er tale om figurer, der cirka måler 9.5 centimeter, og netop dén størrelse har Hasbro fortsat med at lancere figurer i, efter at de overtog Kenner tilbage i 2000.

Da Hasbro lancerede deres figurserie til “The Force Awakens” i 2015, var det da også netop 3.75″, man greb tilbage til. Et hav af figurer så dagens lys, og man kunne mærke, at “Star Wars” endnu en gang var blevet in!

Én af de figurer, der blev lanceret (og det i flere udgaver, naturligvis) var den krom-skinnende Captain Phasma, der er tro imod The First Order og Kylo Ren. Det er i øvrigt Gwendoline Christie, der gemmer sig inde bag den flotte kromrustning, der blev specielt designet til “The Force Awakens”. Når Christie ikke gør galaksen til et dårligere sted at være, er hun nok bedre kendt som den sværdsvingende Brienne of Tarth i HBO-serien “Game of Thrones” (2011- ).

Med figuren følger en signaturblaster, og den er ydermere udstyret med sin letgenkendelige kappe. Der følger også et ekstra våben med, der ikke tager afsæt i filmen, men som er et af kendetegnende ved Hasbros produktserie til “The Force Awkakens”.

Mange legetøjs- og “Star Wars”-fans har kritiseret figurerne for at være kedelige, stive og fattige på detaljer. Det er ikke en kritik, denne skribent kan bakke op om. Hasbro har formået at føre Kenners figurtype videre til nye fans, og de nyere produkt- og figurserier er om noget rige på detaljer og har – sammenlignet med de originale figurer fra Kenner – en højere grad af genkendelighed.

Så hvis man samler på “Star Wars”-figurer, så har Hasbros nye linje lige så stor berettigelse i samlingen som de originale fra Kenner.

Alle ovenstående figurer kan som nævnt købes hos Toys “R” Us. Ikke blot har de et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj hos Toys “R” Us!

May the Force be with you til næste gang!

[divider]