STAR WARS-NYT: Han Solo & Luke Skywalker fra Jakks Pacific!


Uden at sige for meget, så sagde vi jo farvel til Han Solo i “The Force Awakens”, hvilket for mange fans var en maveknugende oplevelse. Og da vi nærmede os slutningen på det første “Star Wars”-eventyr i 10 år, fik biografpublikummet en kollektiv optur, da Luke Skywalker trådte frem på skærmen.

Det var i 2015, og vi skulle altså alle vente til 2017 for at se, hvorfor Luke Skywalker har valgt en eneboertilværelse på en afsondret ø på planeten Anch-To. Men selvom Solo ikke længere er iblandt os, og Luke Skywalker ikke er en, vi har hørt meget til på det seneste, så kan vi trøste os med, at der findes et hav af fantastiske figurer, vi kan berige samlingen med … og her skal vi se nærmere på to af slagsen.

De omtalte figurer i dette indlæg er alle sponseret af Toys “R” Us, der har et af de største udvalg af “Star Wars”-figurer og fartøjer herhjemme.


Luke Skywalker: Boy, it’s lucky you have these compartments.
Han Solo: I use them for smuggling. I never thought I’d be smuggling myself in them. This is ridiculous.
– “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (George Lucas, 1977)

Den første figur, vi skal se nærmere på, er en 50 centimeter høj udgave af Luke Skywalker, der er produceret af det amerikanske firma Jakks Pacific. Som omtalt i tidligere indlæg, så har Jakks specialiseret sig i kæmpefigurer, der står i modsætning til eksempelvis Hasbros. Hvis man vil læse mere om Jakks figurstørrelser, så kan man læse dette indlæg.

Denne udgave af Luke Skywalker er skabt med afsæt i Richard Marquands “Return of the Jedi” fra 1983, der udgør afslutningen på den originale trilogi. Her er Luke klædt helt i sort, hvilket symbolsk skulle vise, at han vakler mellem den mørke og den lyse side af Kraften. Noget, som Rian Johnsons kommende “The Last Jedi” sandsynligvis også vil udforske.

Luke er blevet udstyret med sin karakteristiske cyborghånd og sit lyssværd, der ydermere er signaturkendetegn for Luke Skywalker i denne film. Hans hoved, arme og ben er mobile, og man kan således placere ham i en passende positur overfor en af Jakks sith-figurer, hvis man skulle være så heldig at have en sådan. Darth Vader ville jo være den mest oplagte sith at konfrontere Skywalker med.

Han Solo er, sammen med Luke Skywalker, én af de mest ikoniske figurer fra George Lucas’ imponerende galakseunivers. Han er en sexistisk charlatan, lystløgner, smugler og alt andet end ren i kanten. Han er dog også en storcharmør, der altid ender med at gøre det rigtige, og som har et nært forhold til Luke Skywalker. Ikke mindst fordi, han er forelsket i Lukes tvillingesøster, prinsesse Leia.

I denne 50 centimeter høje Big Fig-figur fra Jakks Pacific, er han iført sit letgenkendelig dress, og han kan, som også Luke-figuren, bevæge hoved, arme, hænder og ben. Han er med andre ord også klar til en hurtig duel, da han er udstyret med sin blaster.

De fire savnede Big Fig-figurer fra Jakks Pacific. Fra venstre mod højre: Greedo, Tusken Raider, Bossk & Boba Fett!

Ja, man kan faktisk iscenesætte sin egen Cantina-scene fra “A New Hope” (George Lucas, 1977), hvor det naturligvis er Solo, og IKKE Greedo, der trækker først. Desværre er der flere af de store Big Fig-figurer fra Jakks Pacific, der ikke forhandles herhjemme. Det gælder blandt andet Greedo, men også en række andre rigtig fine fra den originale trilogi.

Det kunne således være fantastisk, hvis det på sigt blev muligt at købe de fire figurer på billedet ovenover. De er savnet på hylderne hos danske legetøjsbutikker, ja de er!

I videoen nedenfor kan du, kære læser, se, hvorledes den ovenfor omtalte Cantina-duel mellem Han Solo og Greedo tager sig ud i “A New Hope”.

Alle ovenstående figurer kan som nævnt købes hos Toys “R” Us, der har et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj hos Toys “R” Us!

May the Force be with you til næste gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.