Kunst

10. september 2010

Stor Frida Kahlo-udstilling i Martin Gropius-Bau, Berlin … som jeg ikke nåede at få set

Byen, jeg aldrig bliver træt af, og som er så befordrende for mine kulturelle og kunstneriske lidenskaber, havde i august besøg af en verdensberømt (og for længst afdød) mexicaner. Hun var i byen samtidig med mig, men jeg nåede (desværre!) ikke at møde hende. Fruen, der er tale om, er kunstneren Frida Kahlo, hvis malerier blev udstillet i Martin Gropius-Bau. Jeg valgte – frem for det eksklusive rendevouz med provokatøren Kahlo – igen at besøge Alte Nationalgalerie på Museumsinsel, der med sin smukke nyrenoverede kolonnade og ditto smukke tempelfacade repræsenterer det mest elegante inden for berlinsk arkitektur… et smukt antik-klassicistisk eksempel på Friedrich August Stülers sans for arkitektonisk æstetik.

frida-kahlo

Nå, men for at komme tilbage til den mexicanske hovedperson og dennes særegne kunstudstilling i Berlin, som jeg ikke nåede at opleve (fandens!), så er der nu blevet udgivet et savlelækkert udstillingskatalog, som jeg naturligvis meget gerne gad indlemme i min samling af kunstbøger, der i forvejen tæller en lille håndfuld biografier og monografier om Kahlo. Særligt bogen Frida & Diego, som jeg har fået af min søde svigerinde i 30års fødselsdagsgave tilbage i 2007, er jeg meget glad for. Bogen er i øvrigt – som også det nævnte udstillingskatalog – udgivet på forlaget Prestel i et lækkert, orange plexiglas-cover. En ægte feinschmecker-sag. Man kan læse mere udførligt om selve udstillingen – som nu befinder sig på Kunstforum Wien – på Prestels hjemmeside: KLIK

Kataloget er der mulighed for at bladre lidt i ved at følge dette link: KLIK

prestel_frida_kahlo_wien_19577Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *