Susanne Biers “Hævnen” bliver den danske deltager i Oscar-kapløbet i kategorien Best Foreign Language Film

Det Danske Filminstitut skriver følgende

Tre danske film har været shortlistet til at blive dansk Oscar-kandidat i kategorien Best Foreign Language Film, og i dag blev det besluttet at indstille Susanne Biers “Hævnen”.

“Hævnen” fik flotte anmeldelser ved premieren den 26. august og blev straks en stor succes hos det danske biografpublikum. På fire uger er filmen allerede set af 265.000. I denne uge har den erobret førstepladsen på Bio-listen, og med hensyn til antal solgte billetter har den overhalet Toy Story 3, som havde premiere samtidigt.

Filmens store roller bæres af Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Mikael Persbrandt, Markus Rygaard og William Jøhnk Nielsen. Susanne Bier har skabt filmen sammen med et stærkt hold, som hun tidligere har arbejdet sammen med på flere film. Bier og Anders Thomas Jensen har skrevet manuskript, Morten Søborg har filmet, Morten Egholm og Pernille Bech Christensen har klippet, Johan Söderqvist har komponeret musikken, og Sisse Graum Jørgensen har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere her: “Hævnen i Oscar-kapløb

Trailer til Sussane Biers “Hævnen” ::

Kilde: Det Danske Filminstitut