Comics

5. april 2018

TEGNESERIENYT: “Du vil ha’ mig” fra Forlaget Cobolt

Forlaget Cobolt udgav sidste måned Nina Hemmingssons “Du vil ha’ mig” … kulsort humor og satire på 112 sider til 198 kroner.

Om bogen skriver Forlaget Cobolt følgende:

Om Du vil ha’ mig af Nina Hemmingsson 

Velkommen til Nina Hemmingssons kulsorte univers, hvor normerne er smidt væk til fordel for en rasende kavalkade af sexisme, angst og byture. Velkommen til et ufiltreret kig ind i omvendtland, hvor kvinder, mænd og forestillingen om det gode liv tages under (uk)ærlig behandling. Velkommen.

Nina Hemmingsson siger:

Mine tegninger handler om min egen utilstrækkelighed. Jeg forsøger at vise, hvad jeg egentlig mente. De er et forsøg på at sige undskyld til mig selv, og handler også om en kæmpe vrede over, at man skal opføre sig på en bestemt måde, før man er ‘kvinde’, ‘mand’, ‘barn’, ‘gammel’ etc. Og om frustrationen over at vi mennesker så ofte prioriterer forkert og ikke siger, hvad vi egentlig mener. Det er ikke, fordi jeg ikke kan lide livet, men jeg synes, det er svært.

Om Nina Hemmingsson

Nina Hemmingsson er en af Sveriges mest anerkendte tegnere. Hendes striber er publiceret i blandt andet Aftonbladet, og hun har en række udgivelser bag sig. I 2007 modtog hun  Adamsonstatuetten som årets svenske tegneserieskaber. Du vil ha’ mig er hendes første danske udgivelse.

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *