Comics

14. juni 2016

TEGNESERIENYT: Et ekstraordinært eventyr med Linda og Valentin af Manu Larcenet: “Jakolassens rustning”

Forlaget Cobolt har udgivet et ekstraordinært eventyr, denne gang med Linda og Valentin. Om bogen skriver forlaget følgende:

Efter enogtyve bind (samt lidt mere) og næsten fyrre år afsluttede de to tegneseriemestre Pierre Christin og Jean-Claude Mézières deres store rumtidseventyr om Linda og Valentin efter at have udforsket utallige verdener – herunder menneskets, men også mange udenjordiske væseners.
 
Men en tegneserie, der har inspireret mange andre tegneserieskabere, kan ikke sådan bare høre op. Hvem ved for øvrigt, hvad der er begyndelsen og afslutningen på det uendelige, interstellare univers?
 
Derfor har Christin og Mézières ønsket at betro deres to helte til nogle venner, ikke for at frembringe en fortsættelse, absolut ikke, men for at komme med en fri fortolkning, en genlæsning af et univers, der er så rigt på muligheder for at blive udlagt på ny …

Det første valg faldt naturligt på Manu Larcenet, hvis mange humoristiske, løsslupne, rørende og mangefold prisbelønnede tegneserier desværre endnu ikke kendes i Danmark. Der er bestemt ikke tale om en pastiche, heller ikke om en ydmyg videreførelse – men en ægte space opera fyldt med utallige morsomheder, som enhver Linda og Valentin-elsker vil forstå at værdsætte

»Tak for det her album, Manu. Det er på én gang siderisk og har efterladt os himmelfaldne.«
 Jean-Claude Mézières og Pierre Christin

Et ekstraordinært eventyr med Linda og Valentin af Manu Larcenet: Jakolassens rustning
Skrevet af Manu Larcenet
Tegnet af Manu Larcenet
Oversat af Jens Peder Agger
56 s. i farver, indb.
22,5 x 30 cm
Vejl. pris 168,00 kr.
ISBN 9788770856263
 

Linda-og-Valentin-Larcenet_Forside-pOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *